Viktigt derby i Göteborg

Derby, Önnered – BK Heid

Nya Önnered tar emot Heid i en match som betyder mycket för båda lagen.

Önnered är otroligt ojämna och har underpresterat i en mängd matcher och ligger en ocean ifrån de ambitioner laget gick in i säsongen med. Med de förutsättningar som finns och bara fem segrar på sexton spelade matcher, har hemmalaget sannolikt spelat ihop några av seriens dyraste poäng.

Även Heid är väldigt ojämna och deras totala prestation sett över säsongen så här långt är en bra bit ifrån den hype som rekryteringen av CK skapade.

Hemmalaget startat i anfall och trots att gästernas Miranda Nasser är på bollen rejält kan Tilda Olsson öppna målskyttet för Önnered. Heid slarvar rejält i inledningen och grönt kan följa upp med mål från Linnea Säreborn. För gästerna är det en av säsongens riktiga stjärnskott, Linn Hansson, som spräcker nollan med ett bra mål.

Det är en del slarv och misstag från båda håll i inledningen men 3-0 från Heid visar att de hanterar spel i fart och de går ifrån till 3-5. Time outen är oundviklig för nygamla Krister Bergström på hemmabänken och den ger resultat. 4-0 för grönt efter avbrottet och 7-5 efter sjutton spelade.

Lagen håller jämn fart mer eller mindre genom resten av halvleken och vi har rättvist lika på elva i paus.

Gästerna missar mycket framåt men kan trots det vara med på lika mycket tack vare kvalitén hos spelare som Linn Hansson och Elin Hallagård. Bakåt behöver Heid, även idag, få upp nivån på vissa positioner som fortsätter kosta laget mycket bakåt. I synnerhet i matcher när Nasser inte är den målvakt som får tag i mest.

Önnered gör fler misstag i sitt anfallsspel men när de väl kommer till vettiga lägen får de bättre betalt än gästerna i vita tröjor. Båda lagen behöver lyfta anfallsspelet och se till att få bort fler av de tveksamma besluten.

Andra halvlek är tät, jämn och grinig. Det är en hel del smågrejer genom halvleken som inte riktigt hör hemma och tillsammans med några svajiga avblåsningar så blir det rörigt.

Det är helt öppet vilka som kommer ta poängen med sig och ett likaresultat känns mer och mer sannolikt.

Önnered drar det sista strået och kommer undan med två poäng även om det inte var helt välförtjänt att båda gick till hemmalaget.

Dagens utropstecken är Linn Hansson som fortsätter att vara en av de Heidspelare som fortsätter att producera.

Tre hjärtan skickar vi till gästernas gigant Elin Hallagård som fortsätter resan som lagets absolut viktigaste spelare, såväl framåt som bakåt.

Två till hemmalagets kapten Linnea Säreborn, hon får inte alltid ihop prestationen men alltid, alltid har hjärta med in till 100%. Idag är hon bra kaptenen.

Ett till Hanna Eriksson i hemmamålet som tar många bollar idag och överglänser sin motpart. Eriksson är viktig för sitt lag när hon har dagen.

Tre ta med sig hem…

Idag är det en bättre dag i ÖHK-hallen och de tomma platserna är färre även om det är kryddat av att det är derby. Tränarskiftet som offentliggjordes igår var en förutsättning för att klubbens representationslag på damsidan ska kunna räta upp säsongen. Och skapa rimliga ingångsvärden för lagbygget för kommande säsong.

Heid ska nå minst en åttondeplats om treårsplanen inte ska falla redan på sitt första år. Lagets oförmåga i ”rätt” matcher måste vara ett rejält huvudbry för ledningen. Noll på två mot Önnered är ett tydligt exempel på att de inte är på väg och jag är övertygad om att den höga svansföring som de gick in i säsongen med är rejält stukad.

För Önnereds del ser det nu lite ljusare ut, med segern idag så tar lagets sig upp på slutspelsplats, även om det är med en match mer spelad än Kungälv och Skara. Både H65 och Skuru återstår men laget kan ändå klara sig på rätt sida slutspelsstrecket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.