Väggen från Vetlanda, inför semifinal 1.

H65s målvakt Gry Bergdahl har haft en del skadeproblem som hållit henne borta under säsongen men är 100% redo inför den första hemmamatchen mot Sävehof.

Du har haft lite skadebekymmer tidigare under säsongen. Hur känns formen nu och några tankar om din egen säsong som helhet.

Formen är på väg tillbaka, känns bättre för varje träning som går. Säsongen överlag är jag i det stora hela nöjd med, jag tycker jag tagit steg framåt både handbollsmässig och fysiskt.

Kan du säga om det är ngn speciell del i utvecklingen av ditt spel som du är mest nöjd med?

Jag skulle säga att jag är nöjd med helheten, samarbete med försvar blir det att jag tränar varje träning vilket ger en trygghet, likaså skott utifrån. Jag kommer fortsätta jobba vidare med de flesta punkterna för det finns mycket att utveckla trots att jag är nöjd.

Ni hade en rätt enkel resa mot Västerås och har haft ett litet uppehåll. Hur har ni jobbat under uppehållet?

Vi har tränat på bra med styrkan, kört tempo och har slipat på olika detaljer i spelet. Sen har vi tränat tillsammans med Eslöv och pojklag för att hålla uppe matchtempot.

Var det en fördel att ni kunde stänga Västerås snabbt? Bra att kunna förbereda sig eller synd att missa matchtempot, även om ni sparrat mot Eslöv och PA.

Det är nog verken fördel eller nackdel att kvartsfinalerna var slut efter tre matcher då Sävehof hamnat i samma situation men såklart är det nyttigt att laget fått vila. Det finns alltid små skavanker i truppen såhär på slutet av säsongen. Så nu har kropparna fått ta igen sig och är redo för tighta semifinalmatcher.

Vad blir viktigt i ert försvarsspel,

Det viktigaste i försvaret blir att få igång aggressiviteten och lyckas störa Sävehofs spel så mycket som möjligt.

Mellegård och Fernis har haft rätt bra utdelning mot er. Är det spelare ni har extra fokus på?

Fernis och Mellegård ger en bredd i Sävehofs anfallsspel. Vilket gör att vi behöver jobba stenhårt för att få stopp på det. Sen är det ju så att fokus på ett fåtal spelare ger plats till någon annan att kliva fram, så mer fokus finns inte på just de spelarna.

Vad krävs att ni klarar av för att ni ska ta er förbi Sävehof i bäst av fem?

För att lyckas vinna totalt 3 matcher mot Sävehof behövs, ett tight försvarsspel, bra målvaktsspel och snabba omställningar. Vilket Sävehof också kommer ställa upp med. Så att lyckas göra det bättre än dem är nyckeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.