U19 på äventyr

Niklas Harris ansvar för tjejerna födda 2000/2001 tillsammans med Joel Tulldahl.. Laget har kommit till samling i Lund och jobbar med förberedelser inför sommarens äventyr i Ungern i Juli. På programmet står matcher mot H65 och Lugis PA.

Truppen består av tjejer från en rad klubbar I SHE och damallsvenskan. Störst numerär finns med från Sävehof följt av Skuru.

H65 jobbar för att vara redo för sitt slutspel och de tre matcherna mot Västerås. Även vårt A-landslag har matcher i helgen och möter Ryssland i ett dubbelmöte, Eskilstuna ikväll och Norrköping imorgon. På den samlingen är H65s, Emma Lindqvist, Mikaela Mässing och Sofia Hvenfelt.

H65 saknar alltså tre riktigt tunga kort från startuppställningen och det ser lite glest ut i deras frånvaro. H65 brukar träningsspela mot U-landslag men jag har uppfattningen att det brukar var lite tätare matcher än det vi får se idag.

Det unga blågult är med i börja men faller succesivt ifrån och det ser ut att vara rätt stor skillnad, att vara redo eller ej, sett över hela truppen

Emma Wahlström från Skövde är anföraren och den som klarar sig absolut bäst i sammanhanget. Hon spelar respektlöst och det märkas att hon är en av dem som spelar mycket i SHE. Värt att lyfta förutom Wahlström är framförallt Anna Boström som verkligen hittar nivå både framåt och bakåt i andra. Jackie Moreno och Wilma Scheling från Skuru samt Skövdes Maja Fredén gör en hel del bra under matchen.

Jag kan inte tro att herrar Harris och Tulldahl har så mycket de kan ta med sig från den här kampen även om de sannolikt hade andra frågor de ville ha svar på än resultatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.