Två tränares tankar inför Önnered Skövde.

Med Önnereds tränare Hamed Khazrai

Om vi börjar med status på truppen?

Vi har tillgång till alla och de är underbart. Alla ligger på en bra nivå och serien har precis börjat.

Ni har kunnat göra tunga nyförvärv bland annat Tilda Matthijs som verkar hittat hem?

Matthijs är den som presterat bäst, hon har varit bra i alla fyra matcher vi spelat. Hon hade tufft i Skövde och i Heid var det lite upp och ner. Det är viktigt att hon känner sig trygg och det känns som om hon hamnat mer rätt. Hon har fått en stor roll vilket hon gillar och trivs i.

Det kanske tyngsta förvärvet för er är i min värld Maja Eriksson som återvänder från Danmark, hur ser du på henens status?

Hon har haft en fotskada och en lättare axelskada så vi har inte matchat henne så hårt. Jag vill inte att vi tar några risker med henne. I Danmark spelade hon nästa bara försvarsspel vilket har varit väldigt givande för oss. Hon tillför mycket på träning och kommer att tillföra mycket på matcher. Jag har tålamod med henne och hon behöver tid att acklimatisera sig.

Vilka har klivit fram hittills?

Målvaktsspelet ser bättre ut än förra året. Vår högersexa Ewelina Ström som bland annat gjorde en riktigt bra match mot Boden ser bättre och bättre ut.

Hur ser du på er inledning och status nu kontra för er ett år sedan?

Jag hade önskat 2 poäng till efter förlusten i premiären men annars tycker jag att det ser bra ut. Vi har tagit lärdom efter missen mot Kungälv, det var på sätt o vis bra att vi fick en tankeställare där. Vi är favoriter i vissa matcher och vi pratat mycket om det. Vi har fått mycket hjälp internt och försöker fokusera på vår egen insats och prestation. Vi handskas med det på ett bra sätt och vet hur vi ska vara förberedda. Vi hade en dip mot Sävehof som tillsammans med H65 och Skuru är i en division för sig själva. Platserna 4-7 är öppna och det kan avgöras sent och på målskillnad.

Hur ser du på kvällens motstånd?

Friska, de kommer med ett härligt självförtroende efter seger senast. De ser bra tränade ut, de spelar mer som ett lag och kommer ta sina poäng. Vi behöver ha koll på de två danskorna, Specht och Black och så har den en rörlig bra mittsex. Men vi ska vara det bättre laget över 60.

Efter kvällen så har ni ett rätt tufft program framför er, hur ser du på fortsättningen?

Vi kämpar på, vi har lagt planeringen utifrån hur motståndet ser och vet vad vi tycker att vi vill prestera. Det är ingen som förväntar sig att vi åker ner till Höör nästa vecka och tar poäng. Det finns olika delar som vi vill ha med oss från alla matcher.

 

Och med Skövdes för säsongen nya tränare Rasmus Poulsen. (Jag skriver på svenska med förbehållet att min danska är väldigt mycket sämre än Rasmus.)

Hur är status på truppen?

Vi har ett par skador så vi har nya spelare med från juniorlaget. Två var med i truppen senast men de spelade inte.

Hur ser du på er inledning och för dig att komma till Skövde?

Det svänger och vi borde tagit två poäng till mot Kristianstad. Det är nytt på många sätt, det är nytt för alla, laget, tränare och klubben Det är en nystart. Vi har en del nya spelare och andra spelare har fått nya roller. Vi har arbetat mycket med idé och kultur. Vill stå för energi, ny luft.

Hur ser du tillsammans med klubben på säsongen?

Målet för säsongen är skapa ett fundament en bas för klubben och vi hoppas att resultaten ska komma. Det finns många talangfulla spelare i klubben och viktigast är att bygga upp laget, skapa en bra kombination mellan erfarenhet och unga spelare. Den resultatmässiga ambitionen är slutspel.

Vilka har klivit fram under de matcher ni spelat?

Det har varit olika i olika matcher. Viktigt att de danska nyförvärven, Black och Specht går före som de gjorde i senaste matchen.  Julia Ehn har en stabil nivå. Med mer ansvar och spelmässigt ny roll.

Hur ser du på kvällens match mot Önnered.

De har haft en svängig start sett till resultaten. Med de har ett fint och riktigt bra lag med några nya profiler. De har ett solitt koncept och vet hur de ska spela. De har många duktiga att välja på nio meter och bra kantspelare.

De spelstil är annorlunda jämfört med många i serien. Deras försvar är en av de stora utmaningarna. Det är viktigt att vi inte gör så många tekniska fel i anfallsspelet och vi behöver ha styr på vårt eget försvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.