Toppen mot botten i Skåne

H65 tar emot Heid

 

När H65, Skuru och Sävehof spelar mot något av de andra lagen är det sällan spännande. Ok att IKS hade en rätt tung höst men de landade ändå guldet. Det ska inte gå att ta poäng mot dessa tre, bortsett inbördes möten. Skuru bröt sin förbannelse i Partille igår när de oväntat fick med sig alla poäng från toppmötet. Ingen bra kväll för hemmalaget Sävehof, två förluster av två.

För båda lagen handlar det ikväll istället om vad man vill ha med sig. Det är en träningsmatch där det för H65 handlar om att hålla fokus och koncentration. Gå runt mer på truppen, sätta detaljer och ta med sig en positiv känsla in i uppehållet och ladda för viktigare utmaning som fortsatt kval till EHF-cupens gruppspel.

För HEID är det lite samma sak, det är en övning i mental styrka där det gäller att försöka ha kontakt så långt in i första halvlek som möjligt och genomgående fortsätta göra jobbet för varandra. Försvarsspelet blir synat, målvakterna får möjlighet att möta ett annat anfallsspel och skytte. Och kan det gå att hitta fler alternativ i anfallsväg som inte handlar om Towe Andersson?

Heid med en del nyförvärv att spela in kommer senast från en match där de tappade en niomålsledning under andra halvlek. Laget hade även förra säsongen problem att hålla hela vägen in till 60 spelade.

Heid startar med boll och har ett första långt anfall mot ett taggat, aktivt H65 försvar. Hemmalagets Emma Lindqvist bryter ett svårt inspel från Towe Andersson och rötts första slutar med avstämt från Mässing som duktiga Josefin Wickström i Heidmålet klarar.

Heid och Towe Andersson bryter nollan först med ett starkt avslut i borte trots Anna Johansson som ryggsäck. Mässing kvitterar och nu följer en lång rad anfall där H65 gör mål eller iaf kommer till avslut men Heid gör massor med tekniska fel. Skillnaden mellan lagen i kvalitét och alternativ är markant och H65 avgör matchen redan under de första tio.

Evelina Källhage är den som verkligen straffar Heid slarv framåt och står för 4 av lagets 8 första. Efter femton spelade minuter står det 8-1 till hemmalaget och transportsträckan fram till slutsignalen känns sådär spännande. Det hjälper inte bortalaget att även Jannike Wiberg i H65s mål har en riktigt bra första halvlek. Bra är också den pånyttfödda Anna Bardis tillsammans med de flesta i rött.

Sämre lag kan ta poäng och skrälla i de flesta sporter. Sveriges avancemang i somras är ett tydligt exempel. Grunden till framgång när inte resurserna finns är den svenska modellen med god fysik, organisation och ett bra försvarsspel. Jag förstår att det är svårt att skapa den nivå på träning som krävs för att på riktigt vara förberedda för denna uppgift men…

Det grundläggande behöver vara på plats, hemspringet, varje spelares uppgift och prioriteringar, vem är farlig, när? Här har Heid en bit kvar samtidigt som det inte är ikväll Heid behöver ta sina poäng. Som inledningen sett ut så är det istället mot Boden, Skara och Skövde de ska komma.

Heid kommer ändå igång någorlunda samtidigt som fokus i H65 möjligen går ner något och halvlekens andra hälft så håller lagen jämna steg. Vi får se bra individuella prestationer från Wiktoria Gustafsson, Towe Andersson och Josefin Wickström.

Halvlekens stora behållning är målvaktsspelet, Towe Andersson frikast i mål på 30 spelade, (böter någon?) men framförallt speakerns nya smeknamn på hemmalagets Anna Johansson, ”Isbrytaren”.

Lagen kommer ut och inledningen är som inledningen i första, H65 rycker. Direkt 3-0 och ledning med 18-8. Det saknas en bit upp till 100% för bortalaget i en uppgift som var omöjlig från början. Towe Andersson Sticker i mellan till 18-9 sen får H65 göra tre nya. Heid hade behövt fler bananer i pausen.

Andersson är också den första att åka ut efter en onödig knuff på Emma Rask, det blir en del onödiga sådana när Heid är sena. Utvisningen vinner H65 med 2-0.

H65 ökar succesivt glappet mellan lagen under andra fram till ledning med sjutton bollar med mindre än fyra minuter kvar. Heid kan putsa siffrorna lite med matchen sista två mål upp till 30-15.

Det finns trots det en del positiva ingredienser Heid kan ta med sig hem. Det känns bättre, svårt att ta vad på men det är lite rejälare, trots att det omsatts en hel del spelare. Det finns en rad detaljer att slipa på, kantavsluten är en, med bra material från idag att gå igenom. Men andra behöver kliva fram förutom den givna nummer 4.

Alla målvakter gör en bra match. Extra plus för Gry Bergdahls utkast i andra.

De flesta gör det bra i H65, positivt att föreningens egna går framåt, nyuppflyttade Hanna Åkesson, Ida Gullberg och mer etablerade Tilda Winberg bland många andra. Bra skytte från bland annat Thorleifsdottir och Mässing. Men det borde vara ett byte anfall/försvar på nyss nämnda Mässing om H65 ska ta kliv i försvarsspelet.

 

Tre ta med sig hem

H65 tar sig an uppgiften på ett bra sätt. De ser laddade och gör en stabil och bra insats över 60 minuter. Inte samma noggrannhet i bortalaget.

Fantastiskt att H65s hemmaplan äntligen fått nytt golv, det förra var hemskt. Det är trevligt med handboll i Höör, rekommenderas.

Räkna stegen, Zubonjas två i första ska verkligen inte godkännas. Kom igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.