Thea Blomst efter klar Sävehofseger i Lillekärr.

Ni rivstartar och tar ledning med 1-5, sen håller de kontakten resten av första halvlek. I andra när ni kommer ut, går tåget tidigt.

Vi pratade om att försvaret blir väldigt viktigt. I första halvlek stod vi i försvaret länge, men de kom igenom de sista tio när vi tappar. Det skulle vi ändra och fortsätta springa.

Hur känns säsongsinledningen i SHE?

Det känns underbart. Nu när det är publik igen är det massor med roliga matcher.

Du har blivit av med dina kompisar i mitten försvaret, hur känns det att ta ännu mer ansvar?

Jag gillar att ta ansvar, det är jättekul att jag har fått en sån roll. De tror på mig och jag gör det bästa jag kan. Det är jättekul med alla matcher, jag utvecklas.

Truppen har förändrats en hel del, vad är det för Sävehof vi får se i år?

Mycket fartfylld handoll, vi gillar att springa och vill ha fart i spelet. Men även ett aggressivt och tufft lag som kommer smälla på bakåt. Ett lag med mycket energi som visar att det är kul att spela handboll.

I det här, med adelsmärket försvarsspel, omställningar och tekniska spelare i anfall. Mallen sitter och sen så fortsätter ni?

Det är ett fungerande koncept, de bästa lagen kör på det så vi får ta efter.


Om håller oss till Sverige och er ”chock” exit i semifinalspelet. Vad har ni dragit för lärdomar av det?

I första matchen slår vi dem ganska lätt. Sen vinner de till slut. Vi som lag har gått igenom det jättemycket. Hur viktigt det är att vilja spela, aldrig ge upp, att kriga, det aldrig är enkelt. I en semifinal vill man vinna och de ville mer än oss. Så ska det aldrig vara.

Men de har ju bara det kortet, viljan.

Det känns som det är där vi faller. De som lag blir starkare.

Hur känns det för egen del. Du har fått ännu mer ansvar, men det gick riktigt bra redan förra året.

Det är jättekul, att få förtroende och speltid. Man lär sig enormt mycket. Nu när vi spelar Champions League också som är på en mycket högre nivå så känner man hela tiden att man lär sig nytt och utvecklas. Sävehof är en jättebra träningsmiljö och jag trivs jättebra och då känner jag att jag kan utvecklas.

Känner du att ni får med er saker från CL till SHE och till Lillekärr?

Ja spelmässigt har vi det. Vi spelar matcher på hög nivå och de spelet vill vi ha med till SHE. Också mentalt, när vi möter de bästa lagen är det lätt att tagga till, men vi vill få in samma energi och spel i SHE.

Det finns ju en baksida med det, är det lika lätt att ladda för Lillekärr?

Jag tror det, det är något vi har lagt väldigt mycket fokus på. Hittills har det inte hänt, men det är klart att det är en fara att vi slappnar av lite. Några procent kan vara väldigt avgörande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.