Sverige står upp mot världsmästaren

Sverige Frankrike

Sverige möter regerande världsmästaren i en match laget måste vinna får att drömmen om avancemang ska leva vidare. Spelet har inte stämt riktigt och det är stora problem i synnerhet i anfallsspelet med låga procent och spelare som inte har kommit ini mästerskapet.

Idag får vi sannolikt se premiärminuter för Mathilda Lundström efter den tråkiga skadan på Daniella Gustin. Lundström har gjort en riktigt bra höst i Skuru så här långt, ja den här säsongen också, och givet hur det sett ut på hennes position under mästerskapet borde hon fått speltid innan.

Sverige öppnar fantastisk bra och Frankrike är rejält pressat genom hela första halvleken. Att den regerande världsmästaren skulle få slita så hårt mot Sverige som inte imponerat hittills förvånar nog de flest inklusive undertecknad.

Inställning och anslag är från början mil från det vi sätt tidigare och det mesta är riktigt bra i inledningen. Anföraren Isabelle Gulldén gör sin bästa start hittills tillsamman med de allra flesta i laget och det gäller i högsta grad Filippa Idehn.

Sverige går direkt upp till 3-0 genom bra mål från Olivia Mellegård, Hanna Blomstrand och Gulldén, Frankrikes första mål dröjer till sjätte minuten.

Linn Blohm har haft en mer anonym tillvaro i turnering lite i skuggan av Anna Lagerquist men under första visar hon klass gång på gång både i försvar och anfall. Elin Hallagård hade en tuff start på sitt mästerskap mot Montenegro men hon är redan idag varm i kläderna och bidrar med kraft och bra beslut som trea tillsamman smed Lagerquist på ett sätt Sverige saknat.

14-11 i första med rejäl mersmak. Idehn gör i min uppfattning sin bästa halvlek i landslaget mot riktigt svårt motstånd.

Andra går inte lika bra och Sverige stannar på bara sju gjorda med en riktigt rejäl paus i målskyttet på mer än tio minuter.

Rejäla pluspoäng för de redan nämnda och även ett rejält utropstecken för Hanna Blomstrand.

Skillnaden för Sverige i andra är att vi inte räcker på alla positioner och i försvar kostar det för mycket när man inte klarar av sin uppgift. Har landslaget råd med envägsspelare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.