Sverige Polen

Sverige startar sista matchen i gruppspelet mot den förväntade jumbon Polen. Med två spelade har vi en knapp förlust med bra utdelning framåt, speciellt i halvlek ett mot Danmark och knapp seger mot ett Serbien som inte orkade. En match där Sverige gjorde en blek första halvlek men med bättre spel i synnerhet i försvar i andra. Sverige ska givetvis vinna mot Polen och säkra andraplatsen i gruppen.

Matchen startar i högt tempo med rätt snabba avslut och mycket missade lägen. Lagens målvakter gör många bra räddningar samtidigt som skyttet från båda sidor lämnar en hel del övrigt att önska.

Nathalie Hagman har haft en riktigt tung inledning på mästerskapet men får förtroende från start på högernio som hon visar att hon förtjänar det med bra mål.

Halvleken präglas av många avslut som inte hittar nät i synnerhet från Polens nior. Sverige har å sin sida inte mycket bättre resultat på våra vänsternior som dock till skillnad från motståndet iaf träffar målburen. Dock med ett bra inhopp från Mikaela Mässing.

Försvaret gör en bra match mot ett uddlöst och lite avslaget Polen. Båda målvakterna är riktigt bra genom hela halvleken.

Idag är det inget snack om vilket lag som är mer på plats och rätt förberett och Sverige vinner garanterat. Det finns dock en hel del orosmål att fundera över framförallt i anfallsspelet. Det går ju dock ändå eftersom Polen är riktigt bleka i första.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.