Skuru – Eslöv i SHE

Skuru – Eslöv i SHE

Om vi bortser från förra säsongens experiment så börjar Skuru hitta tillbaka till en vettig stabilitet i laget. Det är ett tungt lag med både bredd och spets.

På kanterna har laget seriens bästa uppställning i synnerhet med potentialen i Lina Hawia-Svensson tillbaka i spel. På nio meter har laget ett bra men något ojämnt skytte sett till produktionen över tid. Linnell går mot en bra säsong och det syns mer och mer kvalitét från henne i spel men också i eget. Bjärenholt verkar inte ha samma förtroende från den nya tränaren och från att ha burit Skuru i många matcher förra året får hon i år se sig spela en mycket mindre roll.

Eslöv, säsongens sorgebarn kommer med 1 målvakt och 9 utespelare, skäms, Eslöv. Vad är det som händer? Jag vet att ni har skador men en trupp på tio? Är det någon epidemi som går genom laget? Eller vill ni demonstrera att det är över för denna gång?

Det syns på Eslövspelarna att de inte är i Nacka för att vinna. Skuru startar med 2-0 och vid ställningen 6-2 efter 5.02 tar Eslöv sin första Time Out. Men det finns inget förutom någon sorts mirakel som kan ge Eslöv något ytterligare poäng innan den sista omgången är spelad den 15 mars.

Skurus målvakter Rebecca Nilsson gör det bra i första och Nathalie Wingemo i den andra, om vi bortser från kantavsluten.

Ulrica Olsson skytte är bra, Södrén på linjen och Matilda Lundström har en riktigt trevlig eftermiddag. Men det gäller även Skuru som lag, de flesta är med i protokollet och de hedrar laget att de spelar hyfsat fullt hela vägen in. Jennie Linell börjar hitta en riktigt bra zon men för guds skull, stå upp. Vi vet att du kan, Kalle kan hjälpa dig.

Eslöv är dock ingen värdemätare för grönt och efter en svag insats mot Kristianstad borta är lagets form ett frågetecken.

Eslöv å sin sida gör inget för att vinna idag men kul att laget har bra utdelning på sina kanter, det producerar i princip aldrig samma match men idag hittar vi undantaget. Lina Wessberg och Andrea Johansson lyckas bra med höga procenttal. I övrigt är det svårt att hitta glädjeämnen, Julia Bardis som gör sin sista säsong på en stund i Eslöv har också ok utdelning. Eslövs unga målvakt Moa Sandell gör en bättre match idag än i Kristianstad.

 

Dagens tre ta med sig hem

Skuru har kvaliteter men har svårt mot lagen i övre halvan främst H65 och Sävehof men även mot Lugi och Kristianstad har det bitvis varit tungt. När spelet inte fungerar är det tungt för laget. Om ingen topp kommer så blir det ny exit i semifinal.

Eslöv, ni vet att det är kört, vi vet att det är kört. Men måste det synas så tydligt. Tränarbyte kommer inte rädda er men jag vill veta hur ni ser på arbetet fram till den sista omgången och hur ni vill starta bygget för en återkomst till högsta serien om det är där ni ska hålla till.

Svensk inhemsk damhandboll har ett enormt behov av utveckling. Jag tror inte att damhandbollen håller med så få lag på hög nivå, ett i taget närmare bestämt. Vad kan vi förvänta oss framåt herrar Rapp, Thelin och Signell med flera…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.