Skön kamp i Mimers öppnar omgång 4

Kungälv har sökt efter form och linjer i spelet och har tagit tre av sex poäng på väg fram emot kvällens hemmamatch mot de röda. Tre poäng som mycket väl kunde varit sex om kort fallit mer i de mörkgrönas favör.

Gästerna från Skåne har hållit sig till programmet och kört över sina motståndare, i snitt arton gjorda framåt i första och efter att ha slagit av på takten i de redan avgjorda stannat på sjutton i andra. Gästerna kommer till spel utan sin anförare Sofia Hvenfelt som sitter vid sidan skadad, vi utgår från att det är en säkerhetsåtgärd från Dr. Månsson.

Kungälv fick tillbaka sin kapten, (Elin Sige skadade sig under försäsongen,) i matchen mot Önnered och även om det var lite trögt då så är rutinen viktig i ett ungt Kungälv. Det blir också Sige som öppnar målskyttet med ett snyggt mål när hon enkelt går förbi Emma Lindqvist

När topplagen gästar finns det en grund för överlevnad, för alla, eller mindre dramatiskt, att matchen ska leva iaf hela första kvarten. Det handlar om att vara med från start, inte släppa iväg de röda, gröna, gulsvarta, för långt… Det klarar Kungälv av trots riktigt onödiga utvisningar,. Matchens första rejäla felbeslut kommer dock från gästernas Tilda Winberg som river ner Amanda Borgström redan efter 71 sekunder spel. utvisningsperioden vinner dock gästerna med 2-1.

Det är tryck och fart från start med fysiskt spel från båda sidor och trots hela tre undertalsspel för hemmalaget är siffrorna 7-8 efter kvarten spelad. Inte heller H65 visar framfötterna med en tjej mer och facit 1-1 och 2-2. Även om dessa perioder såklart kostar på att vara en spelare kort. Det patenterade H65 rycket halvlekens sista tio kommer likväl och gäserna leder med fem några tillfällen innan halvleken slutar på 13-17.

Bra i första för gästerna i anfall är främst Kristin Thorleifsdottir och Ida Gullberg. Bakåt ger gästerna en hel del spelrum till Rebecka Karlsson som får göra bra saker rätt ohotad, sex gjorda för hennes del i första. I övrigt har båda lagen bredd på målskyttet men främst på nio meter.

H65 startar andra med tekniskt och Emilia Lindmark gör ett bra mål i inledningen. Glädjen är dock kortvarig för hemmalaget och H65 öppnar med 8-2. Efter hemmatränare Wiklunds andra time out efter kvarten spelad i andra så kommer Kungälv upp på fötterna och svarar med 6-0, 15-25 blir 21-25. Gästerna kommer dock tillbaka och slutsiffrorna skrivs till 27-33.

H65 vinner rättvist och avfärdar säsongens hittills största utmaning i ett vilt kämpande Kungälv. Dr. Månsson kan gå runt på sin trupp och laget presterar återigen programenligt utan att briljera. Det är många i H65, även ikväll, som gör en stabil insats men bäst idag är Thorleifsdottir tätt följd av Gullberg och Mikaela Fransson. Det är dock läge att lyfta ett frågetecken för spelare som vanligtvis syns mer i H65s offensiv som Anna Johansson och Emma Rask.

Kungälv står återigen för en god kämpainsats, i perioder ett bra försvar och trots oceaner av onödiga tekniska kan laget hålla siffrorna nere samtigt som de lyckats prestera säsongsbästa 27 mål framåt. När gjorde ni det senast i tävlingssammanhang?

Dagens utropstecken: får hamna på Rebecka Karlsson som visar kvalitet genomgående och gör åtta framåt mot de blivande mästarna.

Tre hjärtan går till gästernas Kristin Thorleifsdottir som gör det riktigt bra på distans, även hon med åtta.

Två går till hemmalagets målvakt Johanna Kjellman som återigen räddar mycket och är den starkaste orsaken till att glappet stannar vid sex. Det inkluderar två av tre straffar och sex frilägen.

Ett till Ida Gullberg som förvaltar sina lägen på ett bra sätt.

Tre ta med sig hem…

Kungälv är på rätt väg. Att laget gång efter gång kan arbeta sig tillbaka in i matcher är fascinerande. Frågan är varför det behövs och varför laget har sina dippar, det känns onödigt. Samtliga lag i serien behöver vara noggranna inför sina möten med tjejerna i Grönt, (vitt).

Trevlig bredd och kvalitet på gästerna även om alla inte är i toppslag. Fransson och Tilda Winberg är, även om de har spelare framför sig, exempel på helheten som är H65. Båda bra idag.

Ledarens roll. Var är vi någonstans? Är det spelet, laget, framåt eller bakåt, eller individen, hon född 00 eller 01 som vi arbetar mest med? Hur varierar ledarskapet beroende på utvecklingsfas? Hur ser förväntningarna ut när en given spelare ska försvara mot Thorleifsdottir? Får hon göra ett fel? Eller tom två? Får vi till helheten? Har ni råd att inte göra allt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.