Skara Skuru semifinal 2.

Lila tar emot gänget från bollhallen i match två, i den semifinalserie av de två där utgången fortfarande är oviss. Skara hade förarsätet länge i första drabbningen mycket tack vare ett rejält försvarsspel och en fin insats från Laerke Sörensen i målet. Skuru var ändå med hela vägen och trots underläge med tre kunde hemmalaget gå ikapp och vann med uddamålet. Rebecca Nilsson gjorde en riktigt bra andra halvlek och det unga gardet i Skuru sprang hela vägen in samtidigt som Skara tappade precision och skärpa framåt.

Kvällens match är i det närmaste helt öppen men pressen är på Skara. Vinner inte laget idag blir det svårt, svårt i måstematch tre. Har Skara lyckats skruva på detaljerna som fallerade borta blir det hemmaseger. Skuru har sitt spel och får Nilsson i målet den hjälp hon behöver är det istället fördel Skuru. 45-55 säger vi.

Starten på semifinal två är slutspel i ett nötskal. Två fysiska lag som kommer ut taggade till max. Det går fort i inledningen men även om lagen kommer till bra lägen är det mycket som inte förvaltas. Skuru är vassare i sina avslut och har 3-1 innan Skara tar över. En period med fem noll för hemmalaget ger matchen första time out. Pausen ger resultat, Skara hamnar lågt i försvaret och nu är det Skuru som gör fem noll istället.

Matchen är tät och det är tidigt riktigt grinigt. När gästernas Daniella De Jong blint skjuter Laerke Sörensen i huvudet skickar tränare Frisk vattenflaskan i inredningen, gult kort. Laddat alltså även på de båda bänkarna. Skuru kan hålla avståndet resten av halvleken och kan gå till pausvila med rättvis ledning 11 mot 9.

Skara gör en klart sämre halvlek än i Nacka och har en hel del som måste förbättras om det ska bli lika i serien. Skuru gör å sin sida en bättre första och med Nilsson på rejält spelhumör har Skuru definitivt ett övertag.

Skuru öppnar med samma känsla som sattes i första halvlek. Mål följs en av flera onödiga Skarautvisningar, nu på Sofia Berndtsson. Skara lyckas trots undertal i försvar med lika på två med bra utdelning i sitt omställningsspel. Skara leder en kort period men Skuru vänder tillbaka igen.

Avslutningen av de sextio är högdramatisk, vid lika på 21 får Skara, inom loppet av 16 sekunder, två utvisningar och ett straffkast emot sig. Straffen sätter Alexandra Bjärenholt. Under följande utvisningsperiod så lyckas dock inte Skuru stänga kampen, lika på ett och ett tydligt darr hos gästerna. Skara lyckas kvittera genom ett fint mål från Sara Johansson på kanten med 46 sekunder kvar.

Skuru tar time out och Daniela De Jong får ett öppet läge men trampar över. Skara lämna in kortet men klockan hinner rinna till 59.58 och tiden är för knapp för seger på ordinarie tid.

Förlängning kommer och i förlängning är Skara svårslagna. Laget tar ledningen och för perioden men Skuru matchar med egna mål. Skuru får en utvisning mot sig i början på andra femman när Ellen Voutilainen drar ner Elisabeth Collado: två mot ett för Skara. Men den här matchen är max på många parametrar, Skuru kvitterar med bara 16 sekunder kvar. Skara sista anfall ger dock laget segern när Mikaela Johansson, med två sekunder till godo, sätter sista bollen.

Dagens utropstecken

Kapten De Jong, Skurus unga kapten lyser starkt denna kväll. Kompromisslös i försvaret och med hög leverans framåt visar hon att hon kan bära sitt ansvar.

Tre starka hjärtan till hemmalagets Elisabeth Collado som gör en av sina absolut bästa insatser i den Lila tröjan. 5 på 7 och bra nivå i de få försvarsinsatser hon får göra.

Två starka till hemmalagets målvaktsduo, Laerke Sörensen startar, (efter en fin insats i Bollhallen,) och när Laerke får lämna efter skottet i huvudet och sen utbytt i andra visar Johanna Kjellman att hon kan prestera på en riktigt hög nivå. 35 respektive 36 procent.

Ett till gästernas målvakt Rebecca Nilsson som håller laget före i första halvlek och genomgående är en av Skurus bästa, i båda matcherna. 41 procent ikväll.

Tre ta med sig hem

Detta är handboll, jag vet inte hur många som tittade men jag hoppas att handbollssverige såg denna match. Den hade det mesta, hög dramatik, hög fart och gult på hemmabänken, tvåan ligger i luften Mr. Frisk.

Skara visar att de på riktigt kandiderar på en finalplats under klubbens bästa säsong någonsin. Det är ett levande försvarsspel som växer och utvecklas, truppen har bredd samtidigt som glappet till andravalet knappt. Seriens absolut bästa målvaktspar tillsammans med en ökande repertoar framåt.

Skuru har inte samma möjligheter som de Lila att byta runt. Förstalinan har mycket kvalitet och det är knappast någon som inte skulle ta ut De Jong eller Wilma Holmberg i sin uppställning. Men det är utanför dessa fanbärare som det är tuffare. Med en säsong där de unga fått stå tillbaka, Dahlström, Schelin och Voutilainen blir det tydligt att spelare inte kan kliva från skuggan till toppform när det gungar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.