Skara mot H65 Höör

Starten är enkel för H65 som snabbt kommer till bra och säkra avslut. Tack vare ett kompromisslöst försvarsspel. Skara å sin sida fastnar i det aggressiva H65 försvaret och spelarna ser inte ut att veta hur de ska agera riktigt. Magnus Frisk Fläkt tar en tidig time out, 04:36, vid ställning 1-4 för att Skara ska kunna få tag i motståndarna. Avbrottet biter och Lila kommer tillbaka med mål från Hinhede och Felber samtidigt som Olowia Kamisnka i mål startar riktigt bra.

Skara kommer succesivt in i matchen tack vare ett mer alert försvarsspel. Skillnaden i agerande hos hemmalaget är tydlig. Istället för passivt och platt försvar får de kontakt med sina motståndare som gör tekniska misstag och tvingas till avslut i sämre lägen. Melanine Felber på v6 är vass i sina avslut och det gör att Skara kan gå ikapp och om. Samtidigt är Kaminskas målvaktsspel fortsatt bra men Jannike Wiberg i H65 får inte tag i kantavsluten.

Vid ställningen 6-5 har Skara otur, Anna Johansson borde få vila 2 efter att ha dragit ner Carolina Järlstam men domslutet uteblir och H65 kan i sekvensen efter vända på spelet och Lindqvist gör enkelt 6-6 i omställningen. Skara gör sina mål på vänsterkanten, straffar och i individuella prestationer när H65s tvåor tappar sina spelare.

För H65s del fungerar inte spelet framåt tillräckligt bra när Skara är mer vakna. De första 17 minuterna får laget nöja sig med 6 bollar framåt och ställningen 7-6 men då händer något. Skara tappar allt åt båda håll, fastnar i H65 försvaret på nytt och hamnar platt bakåt. De avslutande 12 minuterna vinner bortalaget med 0-8. Detta är inte unikt för Skara att falla igenom men ett tecken på att laget inte har samma bredd och fokus som motståndarna.

Andra startar bäst för H65 som går upp i niomålsledning. Men skara svarar upp och niometerslinjen med Sara Johansson, Mikaela Johansson och Järlstam börjar hitta nätet och dryga kvarten in har avståndet krympt till 5 bollar. Det var det som hemmalaget orkade med och strax efter kommer ett nytt ryck från gästerna som tillåts göra 6 raka mål.

Skara har inte fått en bra start med tre raka förluster, idag är det inget snack och poängen kommer heller inte komma mot H65. Men matcherna mot Västerås och Önnered har laget förlorat väldigt knappt, med en respektive två bollar. Det finns något i laget, de har höjt sig rejält på pappret med duktiga målvakten Kaminska och profilvärvningen Sara Johansson. Sen finns Felber på kanten med en hög procent. Laget behöver bara hitta trycket i försvarsspelet a la Caroline Friberg och hålla det matcherna igenom. Härnäst väntar Boden i en måstematch för båda lagen, en match som Skara har alla möjligheter att komma ut ur med seger. Även om Boden får tillbaka Kristiane Stormoen på vänsternio.

H65 fortsätter sin resa mot ny serieseger utan att allt behöver stämma. Det starkare laget kommer alltid ha mer att bidra med sista delen av varje halvlek och idag är det där skillnaden är som störst. Laget har problem bakåt när bollen hamnar hos vassa kantspelare och runt sina 2:or. Framåt har laget bra kvalitét över hela truppen och utmaningen för försvarande lag är bland annat att det inte går att prioritera bort någon av deras positioner. Kristin Thorleifsdottir och Anna Olsson sticker ut lite målmässigt men hela laget gör en stabil insats.

Tre ta med sig hem.

Publiken har inte samma engagemang för hemmalaget som tidigare, det är enklare att prestera i Allsvenskan, men å andra sida verkar näringslivet vara på plats. Skara är bättre än förra året, kommer bli mer och mer samspelta och klättra i tabellen.

H65 fortsätter med ett pressat spelschema och får se till att använda resten av helgen till att tänka på annat än handboll. På onsdag väntar Västerås och på lördag fortsätter Europaäventyret med match hemma mot turkiska Muratpasa Belediyesi SK. Har ni möjligt, så passa på att ta er till hallen i Höör, det är trevligt.

Uppsamling av dagens äventyr. 3 av 6 är ju inte riktigt godkänt. Dumt att värdera lag jag inte sett, Tyresö och OV, men jag fortsätter. Ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.