Skara HF tar emot Kungälvs HK

Skaras form är lite av ett frågetecken. Eller är frågetecknet snarare förmågan att verkligen gå in och göra jobbet varje sextio minuter. Skuru gånger två var prestationer, underskattning och förlust mot Skövde var det inte. Viktig seger senast i Västerås förde tillbaka lila på vinnarspåret. Ikväll väntar Kungälv och det är två poäng som gäller för hemmalaget.

Kungälv har tagit sig de 14 milen till Skara för ytterligare en av säsongens alla svåra uppgifter. Laget har problem över hela banan och skadan på pådrivaren Wilma Pettersson är inte vad laget behöver. Ikväll blir det inga poäng men laget måste få med sig något positiv från Idrottshallen.

Johanna Kjellman saknas i hemmamålet och Laerke Sörenssen startar mellan stolparna. För gästerna är det Linnea Björkman som får förtroendet från start. Skara saknar även Rikke Thorngaard, Emma och Elsa Nävarp sam,t Sofia Aune som är utlånad. För Kungälv är det Agnes Hallberg, Emma Wiksfors, Marie Wall och Wilma Pettersson som inte kommer till spel.

Kungälv är verkligen med i inledningen och är aggressiva i sitt försvarsspel. Skara kan ändå spela sig till bra lägen men procenten framåt, speciellt från sexmeterslägen lämnar en del att önska. Tunga Skara fortsätter med tryck och kan ta förarsätet men missarna och stor generositet bakåt gör att Kungälv kan äta sig ikapp. Lagen håller jämna steg upp till sju lika efter tjugo minuter. Efter det tappar dock gästerna det mesta, Skara rycker och vinner de sista tio i halvleken med 6-2.

Motståndet är för svårt för gästerna och när hemmalaget inleder med fem raka mål i början på andra är spänningen helt borta. Skara öka succesivt Ledningen och är sent i andra före med elva. En bra avslutning målmässigt från gästerna hyfsar siffrorna och slutresultatet skrivs till 28-20.

Dagens utropstecken är Charité Mumbongo, att unga Mumbongo är lovande har knappast undgått någon. Under säsongen har hon klivit fram och varit Kungälvs absolut viktigaste pjäs och är så även ikväll.

Tre hjärtan, i ett Skara som presterar över de flesta positioner så är det ändå centerklippan Sofia Berndtsson som förtjänar de tre. Hårt slit i försvar och mycket kamp och kvalitét framåt. Blir det ett år till Sofia?

Två hamnar hos hemmalagets målvakt Lerke Sörensen, bra prestation trotts tuff inledning. Succesivt bättre och en strålande andra halvlek ger henne dryga femtio procent.

Ett får vi ge till gästernas kämpe i mitten, framåt och bakåt, Alma Jönsson. Hon har fått mer och mer speltid och är stabil både framåt och bakåt. Fortsätt bara.

Tre ta med sig hem

Skara presterar, det är bara att erkänna. Svårare motståndare som andra säsonger tagit poäng, och varit före, får nu se sig slagna. Och, laget får räkna sig som klara favoriter mot alla, förutom topptrion. (Missräkningarna mot Önnered och Skövde undantagna.) Kan ni hålla fokus hela vägen in och ta den viktiga fjärdeplatsen?

Kungälv är långt ner i källaren, diger skadelista och det ser inte bara harmoniskt ut på banan. Fokuset skulle inför Skara skifta till det egna, hitta nycklar, förstärka utveckla. Vad tog ni med er från kvällen? Hur ska ni göra för att få upp nivån över sextio?

Kungälvs herrar går som tåget och är med all sannolikhet på väg till positivt kval. Givet det skrivna ovan, tabelläget och prestationerna över säsong men framförallt i det senaste, vart är ni på väg? Kommer ni kunna behålla kärnan, de unga som bär, för det är med all säkerhet många som är intresserade. Klubben behöver vara tydliga nu, förklara var ni står, varför och vart ni är på väg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.