Skara Boden i idrottshallen

Skara HF har kommit igång, någorlunda. Poäng i rätt matcher och vissa kliv spelmässigt. Även om svajigt fokus höll på att kosta poängen borta mot Kristianstad.

Boden gör sin vanliga resa, i huvudsak stora förluster och huvudtränaren har fått lämna. Ingen återkomst från Emmy Nordmark och det är mörkt i norr. På riktigt.

Matchen öppnar och Boden vill vara med från start. Men entusiasmen laget oftar jhar i inledning, räcker inte längre än till kvittering och lika på ett.

Boden får inte med sig intjänade domslut i offensiven och det hjälper Skara som kan dra ifrån med bra omställningar. 1-1 blir snabbt 6-1 och matchen går tidigt. Skara har lärt sig läxan från sina senaste första halvlekar och startar med ett kompromisslöst försvar och Laerke Sörensen i hemmamålet kan briljera.

Första halvlek är Skaras. Bara Skaras. Boden gör den sämsta första halvleken i serien, bara tre gjorda mål på de trettio första. Det finns matcher med sämre målskillnad men ingen med så få gjorda. Det blir succesivt rätt fult och farligt spel som sticker i ögonen.

Det kommer inte bli match i andra men Boden gör ett försök. Skara är inte med alls i inledningen och Boden startar med 4-1. Avståndet från första är dock för stort men differensen krymper till sex.

Skara löser uppgiften idag men det är inte mycket mer. Det är svårt att möta Boden anno 20/21. Matchen ska vinnas och det skapar en press i sig självt. Första halvlek bra, men vad händer i andra. Val, lojalitet mot lagkamrater, kvalitét, oprovocerade fel? Saldot landar på 20 tekniska och det är långt, långt över godkänt.

Boden har sina utmaningar, ingen tvekan om det. Men, som för egentligen alla nykomlingar, se till att få träff i försvarsspelet. Samarbete och de slit ni redan lägger ner. Heid, Kristianstad och Kungälv, det är där poängen måste komma…

Dagens utropstecken är kapten Felber. Det är en dag som idag en fröjd att se fart och inställning.

Tre hjärtan till hemmalagets Laerke Sörensen, 75% i första halvlek är väldigt bra och bidrog till en extra lång hemresa för gästerna.

Två hjärtan till gästernas Laura Eggert som gjort en del fina insatser och är farlig och jobbar i två riktningar.

Ett hjärta till Emma Kileberg som trots starka kvalitéter framåt än så länge får nöja sig med arbeta i det tysta i förvaret, med den äran.

Tre ta med sig hem

Skaramaskineriet har knackat igång, poängen har börjat komma. Men, dagens insats ger ingen direkt mersmak förutom de två poängen. Kapten Felber och Sörensens första undantagna. Välbehövliga plusmål rinner ifrån lila och det finns fortsatt en rad frågetecken kring kapaciteten över sextio minuter. Ni behöver fortsätta vinna mot lagen som ska vara bakom. Det kommer betydligt svårare utmaningar, herr Frisk, Löser du det?

Rekryteringar i landets andra, och lägre serier tydde på ett visst trendbrott i norr. Och vi kunde inför säsongen ana en viss långsiktighet. Dessvärre verkar denna långsiktighet ha inträtt väl sent. Även om ni säkerligen förväntat er en mer positiv sportslig utveckling under dessa år i högsta. Paniken har inträtt även i år och Boden söker frälsning, blir det i form av rätt tränare eller en ny import?

Skulle vilja se ett starkare skydd för våra spelare. Fler åtgärder som beivrar överträdelser, idag tilläts det för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.