Skånederby med given utgång i Lund

SHE startar om på riktigt, även om Skuru redan har två av två, och vi ser fram emot ett tätt derby mellan Vinrött och H65.

Lugi kommer till spel med två raka men saknar två startspelare, Julia Olsson och sin absolut viktigaste spelare Olivia Löfqvist. H65 har haft en bra höst där det negativa laget får med sig är skador och exit ur EHF mot Nyköping Falster. NFH är ett av de absoluta topplagen i den danska högstaligan och mönstrar bland sina främsta Lugiprodukten Anna Lagerqvist.

Lugi kommer inte vinna mot H65 under överskådlig framtid. Laget är för tunt och saknar tillräcklig nivå på avgörande poster. Givet att Dr. Brljevic sällan mönstrar fler än 7 utespelare, är det svårt att begära att de bakom är tillräckligt redo och idag är segern omöjlig. Men det bör finnas andra målsättningar, andra svar, inför dagens uppgift.

Laddningen i dessa derbyn borde komma av sig självt och det finns en bra rivalitet mellan dessa två. Styrkeförhållandet är dock väl tydligt i inledningen och vulkanen Thorleifsdottir öppnar målskyttet. Räddning på Jannike Wiberg i H65s mål ger sen e bra kontring och Emma Rask gör inget misstag ren med Esmeralda Fetahovic i Lugi mål.

Melissa Petrén har haft en hel del skadeproblem genom åren men ser idag ut att vara på väg tillbaka till det hon kan och vi får en snygg reducering från henne. Lugi har problem att komma till bra lägen pressade av det hårt arbetande försvaret i H65. En rad av avsluten kommer efter varning för passivt spel och då lämnar skyttet en hel del övrigt att önska. Wiberg gör en bra halvlek men en hel del av skotten kan hon plocka väl enkelt.

En av Lugis givna nior, Ellinor Johansson, får vila tidigt och Månssons tjejer visar direkt att det lönar sig att ha en tydlig idé i hur man spelar övertalsspel, 1-4 från Evelina Källhage. Vinrött har desto svårare och lagets andra mål dröjer till tolfte minuten efter en välbehövlig time out.

H65 behåller ändå initiativet och målen kommer enkelt när de fortsätter trampa förbi sina motståndare. Uppförsbacken blir ännu större för hemmalaget när Ellinor Johansson redan efter dryga 18 spelade får sin tredje tvåa och rött kort. H65 går ifrån till sex före men en stark avslutning från Lugi, 5-2 sista fem, gör att paussiffrorna stannar på 10-13.

H65 har kontroll på händelserna och det märks att de flesta men speciellt Thorleifsdottir har ätit sin gröt under uppehållet. Genomgående bra insats i första från gästerna även om de inte får tag i Hanna Flodman och Petrén. Dessvärre får de en skada på en spelsugen Anna Olsson.

Lugi står upp bättre än jag trodde på förhand och bra skytte och teknik från dessa två gör att de ändå har känning.

Att det finns mycket hjärta i hemmalaget är ingen tvekan om. Men, avsluten kommer i vissa anfall alldeles för tidigt och i svåra lägen. Fortsätter spelet å andra sidan tills varning för passivt spel kommer är skyttet väldigt blekt. Det finns för få alternativ och två spelare gör 15 av lagets 19 mål. Bakåt tillåts gästerna göra väldigt många enkla mål. En del kommer när de många lösa skotten fångas upp av Wiberg som har riktigt bra prescision i sina utkast till Rask och Källhage.

H65 ser bra ut, ja fortfarande även om dagens insats inte säger jättemycket om formen. De gör en stabil insats även om laget föll tillbaka i perioder. Målvakten Wiberg gör en bra match utan att behöva förta sig. Emma Lindqvist har inte lyst lika starkt under hösten som tidigare men gör en riktigt bra insats med bra genombrott och passningsspel. Mikaela Fransson förvaltar den tid hon får bättre och bättre på linjen. Rask och Källhage fortsätter sina räder i omställningarna och straffar svaga anfall direkt. Fortsatt problem bakåt runt sina tvåor dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.