Efterlängtad seriestart i SHE

Förra årets serietvåa tar emot ligasegraren och silvermedaljören H65 Höör i en tidig seriefinal. Känns bra att säsongen startar med ett toppmöte.

Skuru och H65 är två lag som har stora trupper och mycket kvalitéter. Till i år har de främst fyllt på med talang och framtidsspelare. Den som kanske sticker ut och aspirerar på mycket speltid är niometersspelaren Isabella Andersson, hon är fostrad i Sorunda men kommer nu senast från Spårvägen. Viktigt för henne att hon nu kommer till skarpare träningsmiljö.

För H65 Höör

Tack vare att de flesta spelarna i lagets stomme är kvar har H65 möjlighet att ta ett litet kliv framåt. Förlusten av Marie Wall är kännbar men givet hennes position klarar sig H65 utan att riktigt ha täppt den luckan.

Kristin Thorleifsdottir och Emma Lindqvist kommer sannolikt vara otroligt viktiga i lagets anfallsspel och är Anna Johansson tillbaka på riktigt finns ett riktigt bra alternativ även på H9.

Bakåt är laget ett hårt arbetande kollektiv som ofta fungerar. Med ytterligare ett år tillsammans så är det rimligt att förvänta sig att de har tagit kliv även här. Följer fler startspelare genomgående ramen så kommer de bli ännu svårare att få hål på rött.

För hemmalaget Skuru IK

Laget har tagit in en skytt av rang i Isabella Andersson, ett värdefullt alternativ till Ulrica Olsson. Att laget fått in fler offensiva alternativ är otroligt viktigt då Ulrica bar laget i mångt och mycket under föregående säsong. Viktiga framåt är dessa två tillsammans med Matilda Lundström och Jenny Södrén. Alexandra Bjärenholt kom inte till sin rätt förra året, får hon en viktigare roll i år?

 

Ikväll vinner bortalaget, det finns inget som ska kunna väga över för grönt. Spelet har tidigare handlat väldigt mycket om Ulrica Olsson och Jenny Södrén och utan några större taktiska ändringar räcker inte det för Skuru. Det som eventuellt talar emot seger för rött är om herr Månsson håller tillbaka och ger sig själv och laget arbetsro i serien och där fokus läggs på det just nu mycket viktigare kvalspelet till EHF. 

Tre tankar inför seriesteart.

  • Skuru och H65 är lag som har och kan ha ”för” stora trupper där speltiden inte räcker till för alla. Lagen är attraktiva och har ok resurser för att kunna erbjuda konkurrenskraftiga lösningar till många spelare. Jag har förståelse för att man som spelare väljer något av dessa lag och träningsmiljön ligger såklart i framkant i Sverige men… Vill du bli etta på din position, vill du ha mer speltid, se till att du är överens med tränaren om din utveckling och vad som är utstakat för dig. Tydligt och klart för alla, det tjänar ni på. Får du inte spela, blir du inte sedd, får du inte rätt möjligheter, byt klubb. Oavsett om du vunnit skytteligan eller är första års senior.
  • Hur kommer domarkåren klara sig i år? Det kan bli bättre.
  • Är ligan jämnare i år? Jag hoppas det för sportens utveckling!

 

Dagens drag borde vara bortaseger, odds på svenska spel – 2.52.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.