Schlättaderby nr 2

Skara Skövde

Skara har fått jobba för att hitta en bra helhet och få ihop laget. Materialet finns och laget tar poäng mot lag de ska ta poäng mot och varit nära poäng hemma mot Skuru. I mötet innan serien vänt så körde Skara över sina lokalkonkurrenter och borde kunna komma ifrån kvällen med båda poängen.

Skövde har visat upp ett bitvis fint spel under hösten bland annat riktig gedigna prestationer borta mot Önnered och i hemmamatchen mot Boden. Vad laget höll på med under uppehållet är ett rejält frågetecken och laget har inte direkt toppat formen. Spelet med serien väl igång igen, har varit riktigt uselt. Givet hur det sett ut mot Kungälv och även hemmamatchen mot Skara så finns det inte mycket, mer än att det är derby som talar för gästerna.

Snabba avslut och det är de givna målskyttarna so öppnar starkast. Tre av de fyra första hemmamålen från Hinhede och för gästerna är det Black och Collado som tar täten. Lagen följs åt upp till lika på sex och sen följer en starkare offensiv från Skara som gör att laget går ifrån. Skövde har stora problem och gör en rad tekniska fel i sina anfall.

Halvlekens antiprestation är Skaras mittförsvar som lyckas dra på sig tre tvåor, de första två på bara första sju minuter. Förseelserna i sig är under all kritik och det borde dessutom varit fler. Rött på Friberg under första hade inte varit något att klaga på.

Handbollsflickorna har svårt att få det att stämma i försvaret och Skaras Line Hinhede får ostört göra sex mål. Laget har inte koll på linjen och Berntsson får stå ren vid flera tillfällen. När Lovisa Henriksson och Sara Johansson tillåts göra mål med för många steg blir det ännu svårare. Den senare får även med sig en utvisning, det svårt att försvara sig mot det.

Hemmalaget har hyfsad kontroll på händelserna under första och Skövdes slarv i anfall ger flera möjligheter till omställning. Laget har, bortsett ledning och kvalitét framåt från Hinhede, Berntsson och Johansson, svårt att förvalta sina lägen. Bakåt får de bara ihop en räddning på trettio spelade vilket sammantaget gör att skillnaden stannar på två mål, 14-12.

Andra startar som den första slutade med bra individuella prestationer från Skara, då av Alexandra Ross och nu av Mikaela Johansson.

Hanna Edvardsson står i Skövdes mål och får en bra start på andra. Räddning på närskott ger omställning som Black förvaltar, helt på egen hand går hon igenom från mittlinjen mot ett samlat Skaraförsvar.

Skara behåller ledingen genom fortsatt starkt skytte nu in andra från främst Sara Johansson. Skövde jobbar sig blanda annat tack vare målvakterna Edvardsson och Annie Linder succesivt in i matchen och laget producerar på många positioner trots alla tekniska. Lika på arton efter kvarten spelad.

Skara tar initiativet igen med 3-1 mot ett generöst Skövdeförsvar men det hjälper inte utan Skövde fortsätter göra bra mål och när Friberg river ner Collado som blir skadad i situationen får kapten Ehn möjlighet att avgöra med nio sekunder kvar. En riktigt bra straff ger Skövde segern.

Skara har spelare som presterar, Sara Johansson och Hinhede främst och de kommer fortsätta ta poäng mot lagen på den nedre halvan av tabellen. Men, idag klarar laget inte av att ha fokus i sextio minuter och i avgörande lägen är kvalitéten för låg. Framåt måste sexmeterslinjen prestera på en helt annan nivå framåt och försvarsspelet behöver ta många kliv. Med tre räddningar på sextio minuter har man nog stått för säsongens bottennotering. Även om det finns bollar som kunde räddats så är det stora problemet längre fram i planen.

Skövde tar ett rejält kliv på formkurvan efter beklämmande svaga insatser i de tre matcher laget spelat innan kvällens seger. Framåt handlar mycket om samarbeten två och två om det inte är helt individuella prestationer som ger laget målen. Black, Collado och Nyman tillsammans med Ehn behöver fortsätta prestera för att laget ska ta sina poäng i fortsättningen.

Tre ta med sig hem

Derby är derby och det är fullsatt i Skara idrottshall även om stämningen inte riktigt går fram i sändning. Starkt att fylla hallen trots tabellplacering.

Funktionärer. Inte riktigt on par och resultatet är än mer rättvist givet hemmafördelen som gavs idag. Kolla gärna på den igen, Speciellt domslutet mot Collado i den 23e minuten, tveksamt räcker inte riktigt.

Och på samma tema, tufft försvarsspel vill alla spela men, det behöver vara rent. Att Friberg i regel förtjänar minst två tvåor per match är inte nytt, men det behöver få konsekvenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.