Samtal med Skaras Sara Johansson inför Sävehof

Ringer upp Sara Johansson inför kvällens svåra hemmamatch.

Om vi tar det från början, ett år som senior i Örebro och sen fem säsonger i Skövde. Hur kommer det sig att du hamnade i just Skövde?

Magnus Frisk hade kontakt med mig under ett par år men jag ville första spela med Örebro säsongen i elitserien. Efter året i högsta serien i Örebro, (vi tog en poäng den säsongen,) så hörde Magnus av sig igen och då blev det Skövde.

Vilka är höjdpunkterna och vad var tyngst under de fem åren?

Alla år var jätteroliga men det bästa och också det jobbigaste var när vi gick till semifinal mot Sävehof. Vi hade två noll i matcher och sen vann de tre raka. Det svider fortfarande.

Sen blev det Randers, hur var ditt år där?

Jag har alltid haft en dröm att spela utomlands. Jag hade kontakt med flera klubbar i Danmark men Randers kändes bäst. De var tre svenska tjejer där och tränaren hade haft många svenska spelare tidigare. Det gick bra till en början, sen gick hela säsongen lite mer upp och ner. I Danmark är du tvungen att vara på topp hela tiden.

Vad gjorde att du ville tillbaka till Sverige?

Jag fick inte möjlighet att vara kvar i Randers och jag ville inte börja om i någon sämre klubb i Danmark. Skövde är hemma, jag har familj där, men Skara hade mer att erbjuda. Det var det laget jag ville spela i.

Hur känns din form och hur tycker du att det har gått för dig under säsongen?

Jag är inte nöjd, jag tycker att jag ska prestera mer. Jag tycker om att löpa mer, trycka i första och andrabas, mer än vi har gjort. Vi har släppt in mycket mål och inte fått så mycket kontringsmöjligheter. Försvarsspelet har gått ok men inte mot just Önnered, där fokuserade jag mer på mitt eget anfallsspel och tog lägen.

Ni har upphämtningen mot Västerås som nästan gav er poäng. En jämn match mot Önnered första dryga tjugo, sen gick de ifrån och höll ifrån. Det var inget snack mot H65. Sen leder ni hela mot Boden, som mest med tio mål, men Boden kommer nästan ikapp efter åtta raka mål till 24–25. Vad tycker du om lagets prestation hittills?

Mot Boden blev det kaos, ingen vågade gör något. Vi behöver började spela desperat innan motståndarlagen går ifrån. Inte tänka så mkt och släppa loss mer. Slappna av som man gör på träning.

Och vilka sticker ut hittills?

Melanie Felber har varit riktigt bra, Carolina Järlstam kommer mer och mer framåt. Målvakterna tar det de ska men försvarsspelet som helhet behöver bli bättre.

Vad är ert mål för säsongen?

Vill spela slutspel. Tänker att det fortfarande är det vill även om vi hade hoppats på någon extra poäng. Det är en klyscha men ta en match i taget. Lägga fokus på den matchen framför oss, göra det laget så dåliga som möjligt.

Nycklar ikväll?

Vi behöver stressa deras nio meter. Inte ta för tidiga avslut, låta bolen gå, inte låta dem göra sina mål i första och andrafas. Framåt, utmana brett, deras tvåor är lite svagare än mittförsvar så satsa där, vi har bra kanter och får bra resultat på mittsex.

Och viktigt ikväll för dig?

Att försöka vara en av de som visar vägen.

Vilka spelar final?

Skuru har sett bra ut, jag tror att de tar en finalplats i år, sen blir det säkert Höör eller Sävehof.

Och till sist, vilka kommer vara bäst på slätten, ni eller Skövde?

Skara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.