RP på väg till årets svåraste bortamatch.

RP gjorde en strålande hemmamatch mot ett väldigt blekt och handlingsförlamat Skånela.

I match två av möjliga tre vände Skånela till fördel och har ett visst övertag inför säsongsavslutningen. Laget som kommer från den lägre serien har i regel mest kraft i match ett och utan seger där är det rejäl uppförsbacke.

Samma förlamning som vi fick se nyss i Linköping var rådande när nr laget föll från Elitserien ner i allsvenskan säsongen 14/15 då med 0–2 i kval mot Hellton, speciellt i match två.

RP kunde i match två åter matcha en av sina absolut främsta i det offensiva spelet, Elin sjöbrink. Även Skånela kunde visa upp en spelare som inte varit med i Linköping.

 

Jag fångar Johan Pettersson som sitter på bussen på väg nordost för att spela säsongens sista men också viktigaste match.

Enligt tränare Pettersson var den stora skillnaden för RP:s del kontra match ett, försvarsspelet som inte alls fungerade i Märsta.

Sett till RPs säsong så är Pettersson nöjd med det laget presterat dock med en missräkning i säsongspremiären och några matcher under våren de inte borde tappat. Det är en utmaning att spela i en serie med så många starka farmarlag. Det kanske är dags för en egen serie där.

På spelarfronten är det främst Oliva Thörnholm som visat att hon är en kraft att räkna med både i det offensiva men också defensiva spelet.

För egen del uppfattar jag att Johan är osäker på hur han ser på fortsättningen och i skrivande mest ser fram emot vår.

Ikväll gäller det för RP att vara fokuserade bakåt, få ut än mer av Sjöbrink och vara noggranna med försvaret speciellt mot Moa Andersson.

 

Tre tankar inför…

Skånela har tappat enormt mot förra säsongen. Positivt kval byttes mot negativt och laget saknar förutom Moa spelare som kan prestera och avlasta i det offensiva spelet och på målvaktssidan är det en bit kvar till Louise Erikssons nivå. Trots det är det fördel hemmalaget.

RP har trots Skånelas hemmafördel och momentum sett till match två en riktig chans om de bara bestämmer sig. Förutom ovan nämnda vill Jag gärna lägga till Karin andersson som en stabil sista utpost som jag tror är viktig för unga RP. Givet att man förutom tränarduon Pettersson och David Olsson har förstärkt med Patrik Olsson på bänken för kvällens match så finns det alla möjligheter till avancemang. Stefan ”Giganten” Höckerbo är givetvis med och vem vet vad han trollar med i flaskorna i paus.

RP har något mer att se fram emot vid avancemang, både Caroline Johansson och Sofia Sandell flaggar för comeback…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.