Röster efter Eslöv-Hellton i Damallsvenskan

Ida Holm, matchvinnare I Hellton.

Det var inte så många som trodde att ni skulle klara det här?

Det såg väl inte ut som vi trodde det heller i första halvlek, men vi går ut i andra och visar att vi är så mycket bättre. Vi höjer oss galet bakåt och släpper bara sex i andra.

Hur känns Hellton i år?

Stabilare. Förra året hade inte klarat av att hämta upp det här underläget vi hade men i år orkar vi.

Det handlar om lagmoralen, hur vi är gentemot varandra, vi orkar tillsamman, det spelar ingen roll hur många vi är. Vi har mer driv i laget nu.

Det handlade väldigt mycket om dig förra året och du spelar väldigt mycket idag, hur ser det ut i övrigt?

Jag tycker vi är bredare nu, det är fler. Det är många som kommer ta mer och mer ansvar. Vi är mer jämna. Sen vill jag spela mycket så det är kul.

Vad tror du om serien, ni vill ger er själva chansen att avancera?

Vi satsar på kval, minst sista kvalplatsen. Vi har chans mot alla lag.

 

Och hemmalagets Sara Strand

Hur känns det att vara tillbaka på riktigt?

Känns jätteskönt att vara tillbaka, jag fick försäsongen och har kunnat träna upp den fysiska biten. Men det var inte så här man ville börja.

Vad är det som händer idag?

Vi leder med två i halvlek och det känns som det är vi som för matchen då. Det är 17-17 efter en kvart och då känns det som vi börjar darra på allt, vågar inte gå på mål och spelar för oss själva. Jag kan inte sätta fingret på det mer än så. Ingen som riktigt hittar rätt. Vi missar 14 lägen o första och 17 i andra.

Vilka gör det ändå bra och vad behöver ni ändra?

Lina kontrar jättebra i första annars är det ingen som riktigt har dagen. Innan på träningsmatcherna har vi gjort mycket tekniska men idag är det klart färre så det är inte det som det faller på. Utan att våga när det står 17-17 istället för att börja darra. Vi låter deras Ida Holm göra alldeles för många mål, vi gör inte det vi ska på henne.

Visst vi har gått ner en serie och har fått behålla en del men vi har också många som kommer från lägre divisioner och de som inte spelar seniorhandboll. Ge oss några månader så ser det bättre ut.

Det är skönt att nästa match är redan på söndag så vi kan få revansch direkt.

Hur känns din status kontra innan skada?

Det känns mycket bättre nu, Lasse har kört hårt med oss och hjärtat är bättre tränat nu. Han har verkligen fått upp hela truppen.

 

 

Och med Helltons tränare Henric Sandmark

 

Vad är det som gör att ni framförallt i andra halvlek är ett eller två nummer bättre?

Vi pratade i halvtid att vi måste tuffa till oss i försvar, vi är nästan där och i andra såär vi där. De har jättejobbigt att komma till lägen. Vi löser deras anfallsspel jättebra och sliter för varandra och är lite tuffare än dem. Det märks i slutat att vi får medgång av tufft försvarsspel. Det går att vi vinner.

Eslöv har mycket folk, de kommer från SHE, de har behållit de flesta och förstärkt. Ni kan åka hit med en ganska liten buss idag, vad är det som gör att ni ändå fixar det?

Gruppen mår bra, vi har gjort en bra försäsong och vi tror på det vi gör. Tjejerna har ett otroligt bra driv och inställning på träning och jag hoppas att det är det som gör att det står som det gör på talan.

Vi har inte vunnit alla matcher på försäsongen men vi har hela tiden känt att det inte är någon fara, vi vet vad vi kan. Nu fick vi visa det i seriematch när det gäller något.

Den här upplagan av Hellton kontra förra året?

Vi har egentligen samma lag, lyft upp några juniorer till. Vi har en bred träningstrupp, vi är lite mer trygga tillsammans. Mår bättre med ett år mer erfarenhet. Alla känner varandra bättre, allting är mycket bättre. Det klappar snabbare.

Det handlade väldigt mycket om Ida Holm förra året?

Hon tar väldigt mycket ansvar, det vi försöker göra nu är att få ett bredare lag. Vi är fler som ska ta avslut och våga lite mer. Det kommer vi fortsätta jobba med. De andra lyfter sig mer och mer.

Om vi har den här dialogen om ett halvår vilka har klivit fram då?

Jag hoppas att vi har fler spelare som gör det. Vi har spelare som är jätteduktiga, Lotta, Moa, Kristin som spelade mycket förra året och ska ta det ansvaret i år också. Sen hoppas få med de yngre också att bli ännu tuffare och våga spela. Vi har en bred trupp och ska försöka få med så vi är många fler.

Ni har en bred trupp men ni har ändå två stolar tomma?

När vi åker vill vi att alla ska få speltid. Åka ner och få sitta på bänken om det blir en tight match skapar inte så mycket erfarenhet. Har man med för många kanske det inte blir så. Då är det bättre att stanna hemma och spela andra matcher.

Ni har skickat en tankeställare till Tyresö också, har ni möjlighet att göra samma sak igen?

Vi mötte dem på försäsongen och gjorde det bra sen vann dem med ett men vi ska nog ta dem hemma. Vi luftade många i den matchen och ändå så var vi med där och har en bra känsla mot dem också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.