Pressrelease

KRISTIANSTAD HANDBOLL fortsätter att bygga inför framtiden

Kristianstad Handboll anlitar TOMAS WESTERLUND som handbollsansvarig

för klubbens ungdomsverkasamhet.

Tomas Westerlund (född 1972  i Finland) är ett välkänt och respekterat namn inom svensk och finsk handboll. 1994 lämnade han BK46 i Finland för spel i Lugi där han stannade till 1999, då han pga av ryggskada som satte stopp för aktivt spel, blev assisterande tränare i klubben. Sen dess har tränaruppdragen följt varandra, och den senaste tiden känner vi igen honom som elittränare under flera år för damerna i Eslöv IK.

Parallellt har han haft landslagsuppdrag under många år i Sverige och mellan 2000-2008 var han förbundskapten för herrlandslaget i Finland.

Westerlunds främsta uppgift i KHK under våren är att tillsammans med nuvarande tränare o ledare, träna och coacha FA samt börja bygga upp klubbens långsiktiga strategier och träning för kommande åldersgrupper. Klubben har bra återväxt med många tjejer kommande år i resp åldersklass och för att ha en Blå Tråd (klubbens översättning av ”röd linje”) och strategi för alla som vill spela handboll i klubben så ska det finnas alternativ på ambitionsnivå och detta är en del som Tomas ska jobba med.

Klubbens ambition är samtidigt att bygga upp ett nytt Div. 3 lag så snart så möjligt och där kommer också Tomas vara en mycket viktig kugge i det lagbygget.

Samtidigt som Tomas börjar för klubben så kommer Peter Wadbro, som jobbat som sportchef sen oktober, att gå över o jobba i rollen som Klubbchef och jobba med det dagliga admistrativa och det långsiktiga arbetet för klubben gällande medlemar, sponsorer, marknadföring samt det administrativa runt Damer A.

För mer information kontakta

Peter Wadbro

peter.wadbro@kristianstadhandboll.se

0733-288300

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.