Holmgång i Nacka Bollhall

Två av seriens mest kompetenta och fysiska lag står som motståndare i premiären på SHE.

H65 har för stunden det tuffaste schemat med kval till EHF cupen i lördags, hemmaseger med 22-18, och retur borta i Kroatien på lördag. Det ger avtryck i startuppställningen där vi hittar i min uppfattning mer givna startspelare på sex meter i form av Hvenfelt, Källhage, Rask och inte lika givna som får ansvar på nio meter, från start på Mässing, Bardis och Johansson, längst bak är det straffmuren Gry Bergdahl som inleder.

Skuru känner vi igen och laget behöver även idag få bra utdelning från sina kanter och Ulrica Olsson för att det ska fungera.
Hemmalaget och Alexandra Bjärenholt öppnar säsongens målskytte med ett lågt skott från nio meter. H65 replikerar snabbt och Evelina Källhage blir lagets första målskytt med ett fint kantavslut.

Knappa två minuter in så åker Emma Rask på en utvisning som också ger Skuru kast från 7 meter som Ulrica Olsson förvaltar. I anfallet efter tappar H65 bollen och Elin Hansson kan göra 3-1 i öppet mål. H65 kommer tillbaka snabbt med bra mål av Mikaela Mässing och Evelina Källhage.

Ny tvåminuters för H65 6.42 in i halvleken, Lindqvist är skyldig men domaren tar ut Hvenfelt. H65 vinner dock perioden med 0-1.
Källhage fortsätter att göra bra saker från sin kant och Skurus kanter Matilda Lundström och Elin Hansson har en riktigt bra dag på jobbet. Det kommer bli en del jobb mot kantavslut under veckan i respektive läger.

När Hvenfelt gör 5-7 är det högst tveksamt att målet godkänns. H65 mittsex är nere en bra stund innan skottet går, ok att det ska vara straff men.

16:10 in så åker Emma Lindqvist ut efter ett riktigt onödigt brottningstag runt Alexandra Bjärenholt som bara fortsätter trampa. Ola Månsson i H65 har en förkärlek för att ta ut målvakten i tid och otid och denna period släpper laget 2 i öppet. Skuru vinner med 3-1 innan Lindqvist är på plats igen.

Kristin Thorleifsdottir har blivit betydligt bättre på att bara använda tre steg men kvitteringen till lika på 12 är det fem, varför blir det mål? Ulrica Olsson gör också mål på fem i andra, två tom.
Skurus skyttedrottning har oavsett stegen en riktigt bra speluppfattning framåt och målet till 17-14 är värt entrépengen, en riktig bra pass från Olsson över hela banan till Hanna Scheuer som i pressat läge knorrar matchens mål.

Matchen är tät rakt igenom och lagen går till halvtidsvila med hemmaledning 18-16. Det som sticker ut förutom Hannas mål är H65s fem utvisningar. Alldeles för många.

Skuru har förarsätet genom större delen av andra och fortsätter få bra betalt när de kan få H65s försvar i gungning och i omställningsspelet. Skurus förstaval på linjen är Jenny Södrén och hon sliter för sitt lag, skapar öppningar, får med sig straffar och skapar övertalsspel när motståndarna gått för långt. Straffarna sätter Ulrica Olsson.

Trots många bra sekvenser från Skuru är det H65 som drar det längsta strået, Kristin Thorleifsdottir avgör med 2 sekunder kvar. Hemmalaget har ledningen i stort sett hela andra men klarar inte av att stänga och H65 är för bra de sista fem för att ge bort det minsta.

Vi har sett det förut med Skuru, det räcker inte alltid hela vägen trots övertagen. Vi fick se det idag och även i semifinalserien mot Sävehof i våras. Laget är definitivt mer kompetent än på länge men det är en del som behöver förbättras i synnerhet mot de tydligaste konkurrenterna H65 och Sävehof. Mot ”resten” kommer det räcka iaf.
Förutom svårigheter mot kantavsluten har Skuru rejäla problem i sitt försvarsspel. Det går inte att som försvarare backa när man möter det skytte som finns i H65. Hoppa någon? Det finns många exempel på det, spelare backar tom in innanför sex meter, det kan inte vara acceptabelt? Jag skrev i inledningen att det var en match mellan två fysiska lag men även idag blir det tydligt att Skuru är numret mindre. Mot H65 kommer det inte att gå i synnerhet inte i bäst av fem.

H65 gör inte sin bästa match idag. Målvaktsbytet i Skuru tidigt i första gjorde det svårare att hitta nät. 31 insläppta är alldeles för mycket och problemen bakåt är de samma som tidigare. Avtalet mellan lagets treor behöver bli tydligare, prioriteringen, vem är farlig och på vänster två är det fortsatta problem med beslut och inställning.

Tre ta med sig hem…

Skuru kommer vara med i striden men som nämnts ovan så kommer det inte räcka ända fram om inte försvaret kommer i ordning och det blir fler alternativ framåt.

H65 har häng på guld och utan att veta vad tränarskiftet hos Sävehof ger så är känslan på rött. Kul att se en upptinad Anna Bardis göra den bästa matchen framåt jag sett henne göra i H65.

Det är verkligen trevligt att serien är igång, finns dock en risk i att se dessa två först, det kan höja förväntningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.