Beachhandboll och högsommar

Platsen är Fria bad i Helsingborg och jag har förmånen att träffa en tung del av OVs genomförande gren. Det är den 3 juni och näst sista dagen på årets evenemang.

Turnering har länge varit en viktig del av OVs ekonomi och har år efter år lockat många lag från södra och mellersta Sverige. Även i år var det fler än sextonhundra lag anmälda.

Min första upplevelse av turneringen 2015 ramades in av tungt regn och kyla men de senaste åren har turnering välsignats med bra väder. Sommaren i Helsingborg och det mesta av Sverige för den delen bröt ut redan i maj och under årets turnering har det varit riktigt varmt.

Postmästaren Mats Svensson är ciceron även i år och även för detta evenemang i grönt. Hans röst hörs förutom över planerna på stranden i många OV-sammanhang t ex som speaker på representationslagens hemmamatcher och i OVs Pod.

 

Tankar om årets turnering?

Mats Svensson

–          Spontant från en som varit mer ett par år så har vi gått ett snäpp framåt varje år och i år har vi gått tre-fyra snäpp. Det har hänt jättemycket.

–          Ambitionen att hela tiden bli bättre och samtidigt inte förhäva oss. Vi vet förutsättningarna och ha fötterna kvar i sanden.

–          Sen är det effekterna av framgångsrikt genomförande tidigare år. Det är väl organiserat och med en bra struktur.

–          En viktig parameter som man bör lyfta fram är att på skoldagarna är 90% av de som spelar inte handbollsspelare, än. De som inte har provat innan får på ett lekfullt sätt testa.

–          Vi har gått från 200 till 7-800 ungdomar i OV Helsingborg mycket tack vare OV Beach.

 

Bengt Fellbe

–          Det var lite segt att få med spelare tidigare efter ett år av regn och åtta grader men när vädret vänt så har det fört med sig ett stort tryck på turneringen.

–          Pratar man med Helsingborgarna i allmänhet så är turnering det största som händer och alla är glada.

–          Sen har Helsingborg stad bidragit med att hjälpa till att höja kvalitet avs. tex omklädningsrum, toaletter och duschar på stranden.

 

Pär Carlén

–          En av de billigaste turneringarna sett till anmälningsavgifter och försäljningen på plats.

–          Föreningen har satsat ca 250 000 kr på kvalitetsförstärkande insatser.

–          Vi har fått in nya samarbetspartners och har i år ca 80 företagspartner till turneringen och de har också ett större engagemang och fler och fler deltar med egna lag i turneringen.

–          Sen har den nya samlingsplatsen för partners och föreningen bidragit.

 

Vad är det som gör att ni kör 10 Dagar i sträck på stranden?

–          MS.

För en utomstående kan det framstå som fullständigt idiotiskt men har man gått här nere några dagar fattar man hur vansinnigt kul det är. Det är obetalbart, man får så mycket tillbaka. Vi är några som jobbat i alla elva år och vi har blivit som en familj.

OV Beachhandboll är en bra turnering. Det är lekfullt, fräscht och bra genomfört. Den blir bättre och bättre för varje år som den spelas och med Carlénskt väder så finns det bara positiva förtecken inför framtiden på stranden. Har du/ni inte provat än, gör det. Det är en festival i bra skick…

 

Notiser från dagarna från stranden.

Juniorerna vinner Damsenior, juniorerna är fortsatt fantastiskt unga i sinnet.

Sluta Gräv vinner med tyngd motionsklassen herr.

Direkt Rött för Bengt Felbe, ordförrande OVs ungdomsgrupp.

 

http://ovbeachhandboll.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.