OV till handbollsligan?

Damserierna spelas klart nu på fredag med SHE och på lördag är damallsvenskan.

Ikväll väntar näst sista matchen för herrarna i sin allsvenska.

OV har två matchbollar kvar tack vare sekundvinsten borta mot Varberg, och Amos blytunga seger hemma mot Just Varberg som ser ut att få nöja sig med kval. Det lär finnas en del frågetecken i huvudet på Varbergspelarna efter två raka förluster med uddamålet. OV avgjorde i matchen absolut sista moment, tiden 59:59 och Amo satte 25-24 med 75 sekunder kar att spela.

OV Herrar går mot sitt andra försöks att hitta fotfäste i den högsta serien. Säsongen 2016/17 föll avancemanget på målsnöret. En andraplats i allsvenskan bakom Ystad och kval mot Karlskrona. Det blev en serie till fem och OV hade anfall i slutet i match fyra, lika på tavlan men missen framåt blev omställning och bortamål och i match fem fanns inte kraften kvar för OV. Ola Månssons sista match för de gröna. Säsongen 2017/18 satsade man för att inte åka ur men det var för svårt och just Karlskrona tog den sista kvalplatsen en poäng före OV som fik nöja sig med fem segrar i högsta serien.

Åtetåget är uppe i full fart och det är stor skillnad mellan seriens etta, OV på 42 poäng och sjuan Kungälv är på 21. Med tre poäng ner till Varberg som möter seiens trea Hallby är avancemanget givet.

Frågan är hur rustad klubben är för SHL. d

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.