OV Helsingborg tar emot formstarka Eslöv.

OV har också en fin svit bakom sig, tre raka, med total överkörning av ett väldigt blekt Guif senast som bästa merit för säsongen. Eslöv å sin sida inledde katastrofalt men har sakta men säkert fått igång sitt tunga maskineri och kommer, med sina fem raka, till Helsingborg som favoriter.

Eslöv öppnar distinkt och vaket och får direkt gå upp till 3-0 utan att OV är i närheten av att hitta nätmaskorna. OV försvararna får inte tag i sina motståndare alls och slarvar betänkligt framåt. Dr Forsberg på OV-bänken tar en välbehövlig time out och lyckas väcka laget som kommer betydligt mer påkopplade. Laget går från 0-3 till 6-3 och nu är det istället Eslöv som står förvånansvärt passiva.

Handboll är en dynamisk sport och gästerna vänder tillbaka. Det är inte så vanligt att det är så tydligt uppdelat, 0-3, 6-0, 0-4, 3-0 osv.

För eslöv handlar anfallsspelet mycket om niometerslinjen med Julia Sandell, Amanda Andersson och spelföraren Lisa Hansson ned instick av mittsex Emma Olsson.

OV har en mer spridd fördelning men Emelie Kristiansson lyser starkast. Det är en böljande och bra första halvlek men båda lagens försvarsspel lämnar en del övrigt att önska.

I andra turas lagen om att dra och det är rejält spännande ändå in till slutsignalen men det är OV som drar det längsta strået och även om det stannade på ett så vann hemmalaget rättvist.

Det gjordes en rad bra insatser och kvalitéten i båda uppställningarna har tagit kliv åt rätt håll. Speciellt trevligt med en hel del bra skytte i mer eller mindre pressade lägen.

OV Har fått igång sitt kollektiv, det är en bra bredd på målskyttet och laget känns farliga från mer eller mindre alla positioner, det är en ny upplevelse. Försvarsspelet är stundtals så bra som det behöver vara för att laget ska få kontakt med sitt mål för säsongen. Även om de givna målskyttarna hos gästerna fick väl mycket tid på sig att utan press stänka in sina bollar. På målvaktssidan är det lite upp och ner under matcherna men sammantaget idag är det bra.

Eslöv har fått upp fler spelare i nivå än de haft tidigare under säsongen. Niometerstrion enligt ovan levererar tillsammans med Filippa Sarenbrandt som glimtar till stundtals. Men laget slarvar alldeles för mycket.

Försvarsspelet är hårt men bitvis alldeles för passivt, man tappar spelare i tid och otid och det blir man straffade för.

Lina Wessberg, som gjort en hel del mål under säsongen fanns inte med på banan idag och det märktes. Det är en lagsport men med henne i spel hade nog Eslöv tagit med sig poängen hem.

Tre ta med sig hem

Det var en riktigt bra match och trevlig tillställning på Idrottens Hus. Det var länge sen jag såg en allsvenska match av denna klass. Kred till Eslöv/CMB som skapat ett bra tryck kring laget och får med sig många supportrar. Och givet hur det såg ut ikväll förtjänar OV damerna fler åskådare.

Det var stundtals grinigt på planen idag och båda lagen har sekvenser som är direkt fula och onödiga i sitt försvarsagerande. Att Sara Strand klarade sig utan extra vila idag är inget bra betyg till den rättskipande instansen. Hemmalagets Ellinor Fahlstedt lyckades dessutom få en utvisning i slutsekunderna att gå över i Rött, vad hände där?

Dr Månsson var på plats och kollade status på utlånade Amanda, var det någon mer du tittade på möjligen? Har ni kontrakt på Mimmi Lundin, OV? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.