Omgång fem, serien börjar sätta sig.

Först ut har vi Önnered som tar emot Västerås.

Önnered har fått en fantastisk, iaf för ett lag som går in i säsongen bra. Laget kan stoltsera med fyra raka och har slagit alla lag som grönsvart både bör och ska ha bakom sig när serien summeras och till det dessutom ett formsvagt Skara i premiären. Inget topp fyra men likväl en mycket positiv inledning.

Gästerna från Västmaland har inte imponerat. Programenlig seger mot Kungälv har följts av en rad svajiga underprestationer. Förluster mot lag som sannolikt stod bakom Västerås när de själva satte sluttabellen. Trend och tydlig oförmåga från bänken ger hemmaseger. 42 insläppta mot Skuru är beklämmande svagt. 42 mål som sannolikt blir flest insläppta när vi spelat 22.

70-30…

 

Sävehof Boden, kan bara sluta på ett sätt men vi hoppas, hoppas på ett gedigen insats från Boden. Sävehof snittar 31 gjorde i sina segrar och sannolikt får vi höja det snittet efter kvällens urladdning.


Boden visar sin brist på bredd och kommer med en hel elva för matchen i Partille. Även om laget höll Skuru på bara 20 så finns det inget som talar för något annat än genomklappning. Kom igen nu Norrland, ni måste upp i nivå… 100 för hemmaseger.

 

Lugi möter Kungälv. Kungälv är lite av ett spöke för Lugi men nu har Andersson med trupp ett gyllene läge att ändra på det. Även om bredd och prestation inte riktigt hållit måttet ligger laget på förväntad poängskörd. Ikväll behöver de en rimlig prestation för Kungälv upplaga 20/21 ska Lund ha bakom sig.

Kungälv har haft en rad bra upplevelser mot Lugi under de senaste säsongerna med osannolika vändningar i just Lund. Säsongens insatser hittills bådar inte gott och vilja i all ära men ikväll är blir det för svårt. 85-15.

H65 Kristianstad. Omgångens derby bjuder på ett hemmalag som presterar, även om H65 själva tycker att det gnisslar i maskineriet. Det är inte bara rött själva som tycker att de gnisslar, flera positioner med frågetecken, men det spelar ju mindre roll, vilka ska slå dem?

Gästerna är i andra änden, när det gäller poängskörden så hörs gnisslet till Kallax. Men, schemat har varit riktigt tufft och det räcker ju i ärlighetens namn sannolikt med att ni slår Boden två gånger. Om Schefvert släpper tyglarna i tid kanske det kan bli poäng mot Heid, Skövde och Västerås med för den delen. 100 på hemmaseger.

Skara har allt att vinna idag, gryende form och hemmamatch mot ett motstånd de ska klara av. Men, ska är svårt och Skara största motståndare är laget själva, samarbete, tro och inställning måste vara på plats för att laget ska lösa en välbehövlig tvåa.

Heid har överraskat med starka segrar och viktiga poäng hemma mot Västerås och Skövde. Poäng som kan visa sig avgörande när vi summerar 22 omgångar. Ok insats mot H65 hamnar också på pluskontot. Hemmaseger 65.35.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.