Omgång 22 – grundseriens sista.

Ikväll får vi se de sista ordinarie matcherna spelas, eller ja, iaf fem av sex. Skövdes önskan om att få lämna wo mot Boden godkändes och det sammanfattar en SHE säsong som vi nog i ärlighetens namn helst glömmer.

Först ut har vi Kungälv som tar emot Västerås.

Kungälv brandskattades rejält inför säsongen men har under upplösning visat ett jäkla anamma som även om kunnandet inte alltid räcker till har gett poäng mot rätt lag.

Västeråsspelare har pratat om gryende form och om hur bra det ser ut på träning. Men, laget har gjort sin sämsta grundserie på länge. Kunnandet finns på många positioner men leveransen är svag. Kan mycket väl bli hemmaseger om nu Kungälv går för det.

Kristianstad Skuru. I en serie med massor med möjligheter har Kristianstad visat att det går att ta poäng mot de flesta. När laget dessutom lyfte tränarkompetensen rejält med Thomas Sivertssons inträde höjde klubben också målsättningen. Ikväll kommer Nacka på besök och de kommer köra på alla växlar idag för att cementera seriesegern. Skuru vinner.

Skara gästas av Önnered

Skara har på pappret gjort en fin säsong som rimligen kunde blivit ännu vassare. Svgaa prestationer i de re senaste och i hemmaförlusten mot Skövde ligger klart i fel vågskål. Svårt att tagga till när det inte är avgörande? Önnered är inte lika dåliga som 19/20 men nära på. Kunnande men inte leverans här med. Går hemmalaget för seger blir det seger men…

Derby i Skåne, H65 tar emot Lugi. Kan rimligtvis bara bli hemmaseger men… H65 är en skugga av sitt forna jag och Lugi har både gryende form och vittring på slutspel. Tror ändå på hemmaseger. H65/Månsson behöver verkligen en prestation efter den tragiska insatsen i Partille.

Derby även i Göteborg. Heid Sävehof. Mycket spännande och tät match motsvarande möte förra säsongen men i år, knappast. Får gulsvart dessutom tag i Rebecka Karlsson får Heid det otroligt svårt med sitt väl generösa försvarsspel. Sävehof behåller andraplatsen och klättrar en position jämfört förra säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.