Omgång 12 i SHE eller var det 11

Skövde – H65 Höör

2017-12-30, 16:00 Skövde Idrottshall

 

Skövde får ta emot regerande och blivande mästarna H65 Höör när serien vänder. Inte direkt en tränares dröm i SHE upplaga 17/18, att få H65 i dubbelmöte i anslutning till uppehållet.

Skövde har över de senaste säsongerna haft en klart negativ utveckling. Spelartruppen är med undantag av Julia Ehn rätt fri från etablerade spelare och givet de utmaningar klubben har haft utanför banan har de en lång resa framför sig om de ska nå tillbaka till forna höjder.

Sen har Elisabeth Collado, ett av nyförvärven från Norge både gjort en hel del mål och skapat mycket straffar, men förra årets höga produktion från Fatos Kücükyldis har uteblivit.

Dessvärre är utgången även för denna SHE drabbning rätt given. Det syns bland annat på herrar Månsson/Eklöfs startande sju. Anna Olsson, Mikaela Mässing, Sofia Hvenfelt och Emma Rask startar, inga överraskningar där. Sen får också Gry Bergdahl, Evelina Källhage och löftet som lyfts från de egna leden, Tilda Winberg starta. Jag tolkar det som ett tecken på att ledargänget i H65 räknat in 2 poäng med i bussen söderut efter matchen.

Gry har haft en klart positiv utveckling sedan flytten från cirkusen i OJ OJ Helsingborg. I H65 har hon förutom fördelen att på träning ställas mot seriens bästa skytte dessutom fått både chansen och presterat i serie- och Europaspel. Evelina Källhage startar på Marie Walls ”plats” och löftet Tilda Winberg styr från mittnio.

Skövde tar ledningen i första halvlek och hade varit betydligt närmare om det inte varit för alla dessa tekniska fel. Fel som H65 och speciellt då Källhage är väldigt bra på att utnyttja. På V9 har Mikaela Mässing en bra eftermiddag med riktigt hög procent och när Kristin Thorleifsdottir löser av och även hon visar hur bra skytte ser ut mot passiva försvarare fortsätter halvleken H65s väg.

Men visst hade ni en annan plan innan avkast. där ni hade bättre koll på dem Handbollsflickera?

Skövde kämpar genom första och är med målmässigt dels tack vare ett vettigt försvars- och målvaktsspel, en del slarv även från H65 och bra omställningar bl a på nämnda Julia Ehn. Fröken Ehn är väl knappast kvar nästa säsong? Kanske flyttar hon till Skåne?

Under senare delen av halvleken blir det ändå tydligt att H65 bestämmer utvecklingen och laget går ifrån till 9-13 i halvtidsvilan.

I paus har Skövde möjligen vilat, haft lite julmys, men tagga till för andra klarade man inte av. H65 däremot har ätit glutenfria bars, bananer och pratat handboll.

Andra halvlek vinner skånelaget med 18-5. Det är ”steg 1” siffror. Kom igen nu Skövde… Hemmalaget får inte till någonting och det är inte många som ger 100 fram till den efterlängtade slutsignalen. H65 å sin sida hade nog kunnat tänka sig några minuters handbollslek till.

H65 vinner rättvist, laget kan spela ut och gör det med sparsamt speltid på tongivande spelare som t ex Emma Lindqvist som dessutom hyllats rättvist av kommentatorn innan matchen.

Tyvärr erbjuder SHE 17/18 väldigt få möjligheter till bra sparring för seriesuveränen. Något Sävehof säkerligen lidit av tidigare. Det är väl därför H65 tränar med/mot danska lag!?

 

3 ta med sig hem.

SHF, kavla upp ärmarna, ta bort de negativa influenserna och börja om. Dags för en Frisk fläkt genom ledarstaben redan nu? Det tanken kan inte vara helt långt borta hos styrelsen.

SHF, Passivt försvar fungerar inte mot bra skytte. Tekniska fel ger kontringar.

När kommer Månsson/Eklöf tina upp Anna Bardis? Hörde jag utlåning tillbaka till Eslöv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.