Ny ödesmatch i Kristianstad

Kristianstad tar emot Heid

I Kristianstad spelas ikväll en av säsongens viktigaste matcher. Det krisande hemmalaget tar emot svaga Heid och utgången kan mycket väl ge svaret på vilket lag som får lämna serien.

Heid har svårt att hitta lägen i inledningen och istället är det hemmalagets Linnea Efraimsson som hittar nätet först. Det är tydligt att det är två lag som är påkopplade möjligen med någon procent mer för hemmalaget.

Lagen är jämna och visar upp en del bra alternativ i anfallsspelet även om kvalitéten inte riktigt matchar inställningen. Heid tenderar att slänga bort betydligt fler bollar men kan ändå hålla jämna steg mycket tack vare ett generöst hemmaförsvar och uteblivna räddningar.

Lagens tunga kort, Sarah Carlström respektive Towe Andersson är väl påpassade och det är istället bredd på målskyttet. Fram till tjugo är lagen jämna men när Elin Svensson tar sin andra onödiga utvisning börjat ett rejält ryck för hemmalaget. Lika på sju blir pausvila 15-9.

Det är tydligt att det är lag i den nedre delen av tabellen och en rad delar saknas i helheten. Heid har svårt att hitta fram till bra lägen men Kristianstads försvar och sista utpost tillåter ändå för mycket. Bakåt spelar laget överdrivet hårt och Elin Svensson första utvisning, ett överfall på Carlström, kunde gett rött direkt. Förutom nästa tvåa kommer en lika onödig extra vila för Zubonja.

Kristianstad har svårt att komma till bra lägen i uppställt men kan ändå rycka rejält i slutet av halvleken där allt sitter mot ett väldigt tafatt vitt försvar.

Andra öppnar med slarv från båda läger och tidigt en tredje tvåa för Svensson som får se andra från läktaren.

Trots att matchen känns klar redan i halvlek, är det Heid som nu trots att laget tappat en given stomme i både försvar och anfall får fri lek i sitt anfallsspel. Laget öppnar med 3-0 och det dröjer till sjunde minuten innan hemmalaget gör sitt första.

Kristianstad har verkligen inte hittat rätt i sin pausvila och raset fortsätter när laget visar upp en sanslös oförmåga att hitta vettiga lägen. Heid får göra många mål i omställning och efter tolv minuter har man gått ikapp.

Nu är det istället hemmalaget som får extra vila och Heid tar över initiativet.
Kristianstads sista fem är fruktansvärt dåliga och laget ger bort bollen till Heid tre anfall i rad. Heid vinner andra med 15-7 och tar med sig en rättvis tvåpoängare hem till Göteborg.

Heid kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och Kristianstad hade, trots att räddningarna kom i andra för Petra Kudlackova, inget att sätta emot. Kvällens prestation gör att doften av allsvenska blir allt starkare. Kolla inte på den här matchen, glöm den bara och gå vidare.

Bra insats för gästerna är som vanligt en stabil och duktig Josefin Wickstörm i mål och en bra produktion framåt av Kristina Bundsen.

Tre ta med sig hem

Det som var en solklar vinst i halvlek blir istället en ny beklämmande förlust för Kristianstad, den förstärks av hur den andra halvleken såg ut där laget bara mäktar med sju mål framåt.

Min förhoppning att klubben, utifrån hur det såg ut i första, hittat en bra interimslösning i den mer långsiktiga jakten på nu huvudtränare grusades av avslutningen.

Det finns fortfarande möjlighet för Kristianstad att rädda kontraktet men då krävs seger mot minst ett av lagen som återstår som ändå är inom räckhåll, Skövde eller Kungälv. Men oavsett nedflyttning eller inte måste ni ta en fundering över vad ni vill stå någonstans i framtiden.

Heid har definitivt tagit ett kliv i rätt riktning med sitt skifte på tränarposten även om laget saknar bredd. Och har möjligen räddat kontraktet med dagens tvåa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.