Match tre i bollhallen

Skuru Kungälv i Bollhallen, match 3

Skuru kommer ut i match tre med en betryggande defilering i match två i ryggen. Motståndarna hade en väldigt tung dag på hemmaplan, allvaret i situationen och respekten för motståndarna blev för mycket och modet rann snabbt av när det inte riktig fungerade-. Idag har gästerna från Kungälv en ny chans att verkligen stå upp för klubb och sig själva, det man inte riktigt orkade hemma. Men det blir sannolikt ett utträde ur säsong 2018/2019 eftersom uppgiften att rubba Skuru verkar väl svår.

Rebecca Nilsson och Johanna Kjellman startar i varsitt mål. Skuru ger några av sina yngre talanger chansen i startuppställningen.

Det syns från början att det kommer krävas lite mer för hemmalaget idag än senast. Kjellman i gästernas mål börjar lysande och räddar bland annat både friläge och en straff från Ulrica Olsson som Wilma Matthijs på mittsex jobbat fram. Räddningarna tillsammans med lite oskärpa framåt för gästerna gör att första målet dröjer något.

Det är snabbt spel och tidiga avslut från båda sidor och det blir Elin Hansson på Skurus vänsterkant som gör första följt av ett tungt avslut från Hanna Åhlén. Emilia Lindmark reducerar när hon öppnar målskyttet för gästerna. Nu visar dock hemmalaget att de har trycket och går ifrån till 6-1 trots ytterligare straffräddning av Kjellman.  Gästernas tränare Dr. Wiklund tar sin första time out för at försöka ändra matchbilden.

Pausen ger effekt för gästerna som äter sig närmare, delvis tack vare en utvisning som drabbar Daniela De Jong. Efter femton så tappar gästerna igen och Skuru går ifrån och har som mest sex bollar ner. Återigen så kommer Kungälv igen, snabba kontringar och ny utvisning för Skuru hjälper gästerna få kontakt. I paus har vi 16-14.

Starter gör stor skillnad och det gäller att kunna ladda om och tillsammans skapa ett positivt tryck och nytt skarpt fokus. Det håller inte riktigt för gästerna och Skuru ökar avståndet igen. Den här gången räcker inte entusiasm och vilja och säsongen går tydligt mot sitt slut för gästerna. Sista delen av halvleken skapar det lite missvisande slutresultatet och efter ledning med 25-20 för hemmalaget förmår inte gästerna göra något mer mål och Skuru avslutar med elva mot noll.

Kungälv får inte den avslutningen de önskat och efter slutsignalen blir det riktigt jobbigt men säsongsluten innebär i regel förändringar och flera av spelarna kommer lämna för nya utmaningar. Sett till säsongen som helhet bör lag och klubb ändå vara nöjt och givet att det är första säsongen i den högsta serien förtjänar ni beröm för det ni presterat. Kungälvs damer och organisationen runt laget gör mycket som är bra och det finns en hel del instrument som redan är på plats i föreningen. Det är på en nivå som många av de mer etablerade klubbarna i högsta ligan borde titta på och se efter hur det ser ut i egna led.

Skuru gör återigen en bra insats och vi får också se en bättre match än i Mimershallen i måndags. Jag hoppas att gästerna snabbt förtränger sista femton, de säger inget om den insats ni gjort i övrigt även om jag förstår att det perspektivet är långt ifrån er just nu.

Åhlén gör en ny bra insats som en av de mer drivande niorna och har verkligen träffat rätt i form. Kanterna är återigen bra med Elin Hansson i spetsen som gör en fantastisk match. Skuru bjuder på lättsam handboll och det är mycket som fungerar trots en hel del vassa individuella prestationer hos gästerna.

Dagens utropstecken är Elin Hansson, det går inte att välja någon annan, fantastisk produktion och bästa matchen för henne i år?

Tre hjärtan går till Amanda Sjöstrand som fortsätter ta i på riktigt framåt och bakåt även om hon gärna får jobba bort de raka armarna.

Två till De Jong som sliter hårt i två riktningar även om försvarsspelet tenderar att kunna landa på fel sida gränsen.

Ett+ ett+ ett till hemmamålvakterna Nilsson och Eriksson som göra varsin rejält bra halvlek. Gästernas Johanna Kjellman förtjänar också ett av dessa om inte annat så för inledning och straffräddningar.

Tre ta med sig hem

Skura presterar vettig över tre kvartsfinaler och hade laget inte avfärdat Kungälv på tre så hade det väckt klara frågetecken om lagets kapacitet när det gäller. Det säger inte heller så mycket om vad som ligger framför. Givet att laget har färre tillgängliga än planerat är bonusuppehållet en fördel. Önnered kommer sannolikt klaras av men möjligen inte med raka tre noll.

Men kära Skuru, mycket är bra men arrangemangen och inramningen behöver en rejäl injektion. Här springer t ex gästerna, H65 och Skara åttor runt er.

Kungälv kan som sagt ta med sig en stark första säsong i finrummet och det är dessutom så att klubben, som en av bara två klubbar i svensk damhandboll, har alla tre nivåer representerade i USMs finalsteg i Uppsala. Ett fantastiskt bra facit på klubben ungdomsverksamhet, på flicksidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.