Match ett, H65 Sävehof

H65 tar emot Sävehof i semifinal ett av möjliga fem på extern hemmaplan i Eslöv.

H65 har gått bra under säsongen även om de släppte de sista sextio i grundserien till Skuru. Sävehof har haft mer baksmälla efter sitt guld förra säsongen.

Långt uppehåll för båda lagen från 3-0 i respektive kvartsfinalserie kan innebära att vi får se en kamp som inte riktigt kommer upp i 100%.

H65 har ett klart mentalt övertag mot Sävehof som inte har samma klipp som tidigare år även om de är regerande mästare. H65 kan luta sig mot seger i säsongens båda möten, Till dagens möte saknas viktiga Elin Hallagård och även Amelia Lundbäck.

Jannike Wiberg är för många en av nycklarna och hon får till en bra start i öppningen av match ett. På andra sidan hittar vi Christina Elm som efter säsongen vänder tillbaka till Danmark. Sävehof startar målskyttet från sju meter genom Emma Fernis efter att bortalagets kapten Linnea Pettersson fixat en straff i närkamp mot Anna Johansson.

Mikaela Mässing kvitterar och just Mässing har haft en riktigt bra säsong mot just Sävehof. Pettersson bjuder tillbaka och H65 får kast från sju meter, tveksamt om det skulle vara straff, när Emma Lindqvist försöker bryta igenom. Mässing gör sitt.

Just Pettersson fixar ett omställningsläge men dra sen på sig en riktigt onödig utvisning när Evelina Källhage stoppas i kontring.

H65 kan rätt tidigt göra ett litet ryck fram till ledning 8-4 och bortatränaren Rasmus Overby tar en välbehövlig time out efter knappt tretton spelade. Wilma Andersson kommer in i Sävehofs mål. Efter uppehållet kommer Sävehof närmare även om laget fortsätter att göra en del tveksamma val i försvar. H65 å sin sida har en målakt ssom spelar minst sagt inspirerad men hennes försvarare framför visar inte samma skärpa under halvleken.

H65 kan gå till paus med ledning 13-11 men siffrorna känns klart missvisande och det är klar fördel rött inför andra.

När andra startar är det bara ett lag på banan och H65 tillåts göra 9-0. Det får inte ske i en seriematch, oavsett vilka som spelar och det får absolut inte ske i en semifinal. Laget gör mål på det mesta samtidigt som Wiberg fortsätter på en fantastik dag. Sävehofs försvar är osorterat och odisciplinerat samtidigt som laget gör en hel del av sämre kvalitet framåt. Dock skulle de fått prova övertalsspel eftersom Lindqvist borde fått vila minst två minuter.

Time out hjälper föga och det dröjer fram till trettonde innan Mellegård kan bryta torkan. Matchen är redan körd sen länge och även om H65 tillåter avståndet att minska något under halvleken kan de oavsett gå upp till de elva de skaffade sig under inledningen på andra.

Sävehof har gjort resan till Skåne i onödan, ok att Hallagård inte var med, en viktig kugge i försvar, men oavsett måste laget i helhet kunna prestera betydligt mer. Försvaret är alldeles för ofokuserat och de känns inte förberedda. Var är hoten, vem är hotet just nu, hur samarbetar vi med våra målvakter. Ta träffen men se också till att släppa så ni slipper onödiga domslut mot er. Anfallsmässigt är det fantasilöst och mycket handlar om lagets förstaval på kant, Mellegård och Fernis. Kvalitet på avslut är inte där den ska vara och även här känns det oförberet på vem man har framför sig. Efter paus, om det nu inte syntes tidigare, blev det tydligt att de inte såg något annat en förlust framför sig.

H65 ha en trevlig dag på jobbet utan att behöva förta sig. Mässing har en ny fin dag mot gulsvart med nio och på sex meter levererar de totalt sexton bollar med Källhage och Gullberg i spetsen på fem. Framåt fungerar det men bakåt är det inte riktigt det vanliga fokuset även om det verkligen inte behövdes idag och när Jannike Wiberg briljerar kände nog flera att de inte behövde slåss till blodvite, även om det blev så för Kristin Thorleifdottir.

Dagens utropstecken är tveklöst Wiberg som gör en fantastik insats.

Tre hjärtan får vi ge till Mikaela Mässing som visar att hon har en av sina favoritmotståndare på plats.

Två till Ida Gulllberg som gör det riktigt bra i omställning och sannolikt uteblir julkortet från Elm.

Och sista hamnar hos gästernas Tilda Olsson som i slutet av det hela åtminstone satsar och får vettig utdelning.

Tre ta med sig hem

Ok att det inte finns många som förväntar sig att Sävehof tar sig vidare men oavstt, det behöver finnas en vilja att prestera, oavsett vilka man saknar. Det som är på plats måste göra sitt yttersta för klubbmärket. Vi såg inte mycket av det idag även om de båda målvakterna ändå gjorde en hyfsad insats.

En epok med Bagarn följt av Henrik Signell är över för gästerna. Nu behöver klubben ta en rejäl fundering på var man befinner sig, Hur ser självbilden ut? Var är vi, vart är vi på väg och vad står vi för. Det finns en del frågetecken om värdegrund oh annat, speciellt om man tittar längre ner i leden. Här finns en hel del att göra.

H65 har en trevlig kväll och behöver nu möjligen tänka om lite även om det måste bli svårare i Göteborg på onsdag. Den sportsliga utmaningen är något mindre än vi trodde, vad ska ni ändå ta med er från semifinalserien till finalspelet mot grönt? Tillägg, kan vi få bort de raka armarna Linkan? d-3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.