Måstematch för OV, Spårvägen gästar

OV Helsingborg tar emot Spårvägen i seriens sista hemmamatch för grönt. OV har en tuff period bakom sig med tre raka förluster, Tumba, GT söder och senast Hellton borta. Laget går ändå in i matchen på positiv kvalplats. Spårvägen har en säsong där laget överraskat, seger mot GT bland annat, samtidigt som de i vissa matcher gjort väldigt svaga insatser som Drott borta, Eslöv hemma. Nu känns det som laget är mer rätt i tabellen sett till kapacitet och träning.

Gästerna har haft med ”trollerilådan” till Skåne och överraskar med att försvara sig med en dubbel punktmarkering och genom att spela sju mot sex i anfall.

OVs kantspringare Anne Lind öppnar målproduktionen och Emelie Kristiansson följer upp i omställning till 2-0. Zandra Jarvin är den som levererar för gästerna i inledningen och hon öppnar riktigt bra med tre raka mål. Bra mål och lägen där hemmalägret nog gärna sett att hon fått lite mer uppvaktning i försvaret. Nu är den dubbla punkten borta och istället är det bara Martina Persson som får extra uppmärksamhet när OV anfaller. OVs lobbdrottning Sandra Bergsten kvitterar och dubbelpunkten kommer igen.

OV har svårt att göra mål uppställ till en början och skyttet stämmer inte. Det känns Spårvägen kommit till avkast med mer energi och driv framåt. Gästerna har ledningen genom en stor del av halvleken och OV har svårt att förvalta bra lägen. Leila Melcher har fått lösa av Christin Brorsson i mål efter femton och får en bra start på sitt inhopp. Leilas räddningar och fortsatt produktion på sex meter gör att OV kommer ikapp och halvleken slutar med lika på elva.

ANDRA

Spårvägen envisas med att anfalla sju mot sex men nu kommer verkligheten ikapp laget och bristen på skärpa framåt gör att OV kan göra ett rejält ryck. Första tio viner grönt med 6-1, varav ett i öppet.

Spårvägen viker ner sig rejält i andra, OV går ifrån mer och mer och gästerna ser ut att ge upp rätt långt innan slutsignalen. De blir börjar dessutom bitvis spela fult i försvaret mot slutet av halvleken, inte snyggt?

Spåret släpper in en hel del mål i öppen kasse och då har OV ändå kostat på sig att missa fyra eller möjligen fem missade skott mot det tomma målet. OV gör matchen fem sista och stänger tillställningen på 29-17. Bara sex bortamål på hela andra halvlek.

Seger var ett måste för hemmalaget idag. I synnerhet med tanke på motståndet. Och nu har laget ett eventuellt kval i egna händer i sista mot Skånela borta.

Det är väldigt stor skillnad på halvlekarna och OV är betydligt bättre i andra samtidigt som Spårvägen inte klarar av halvlek två överhuvudtaget. Många gör det bra i hemmalaget men värt att nämna extra på sex meter är Anne Lind, hon är alltid bra, Sandra Bergsten, Linnea Thulin och på nio Elsa Persson, Emelie Kristiansson och Mimmi Lundin. Samt en riktigt bra match från Melcher i mål.

Dagens utropstecken är högersexan Sandra Bergsten som gör en riktigt bra insats i anfall och försvar.

3 hjärtan till Lundin som igen fortsätter visa klass och mod när de tyngre korten har en sämre dag.

2 hjärtan till Melcher som efter att ha kommit in gör 45 riktigt stabila och bra minuter.

1 hjärta till Linnea Thulin som axlat sitt allt större ansvar i frånvaron av kapten Fahlstedt.

Tre ta med sig hem

OV har rest sig något, igen, men svårigheterna att hitta en jämn bra baslinje, en rimlig lägstanivå gör att laget fortsatt har en lång väg fram till den nivån som krävs för ett eventuellt avancemang. Det behöver vara en kontinuerlig process och skillnaden behöver synas och kännas. ”Gör det vi gör nu att vi närmar oss målet?”

Det känns inte riktigt som Spårvägen tar uppgiften på fullt allvar. Spelarna, även om det inte gäller alla, är inte tränade för sextio minuter allsvenska. Att gå så hårt på sju mot sex och dubbelpunkten känns väl fantasilöst. För mig är övertalsspelet en joker att dra fram som möjligen kan användas viktiga skeden när en match står och väger. Frenne Båveruds användning av det borta mot Kristianstad är ett klockrent exempel.

Det är inte rimligt att spela a-lags handboll 13:30 en lördag. Varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.