Måstematch i Boden för Eslöv

Eslöv flyger till Boden för ett nytt äventyr i SHE. Ska kontraktet hamna mer tydligt inom räckhåll eller är det ”handbollsprofeten” Per Johansson som kan hjälpa sina tjejer till säkrare kvalmark.

Eslöv har förlorat elva av tolv matcher. Boden har tre matcher utan vinst.

Eslöv med ett sargat självförtroende gör den löjligt långa resan till Boden, (Lund-Kastrup-Arlanda-Kallax-Boden,) för att försöka ta 2 av de säkert 7 poäng de behöver för att nå kvalmark. I truppen har Eslöv 2 långtidsskador men i övrigt har Westerlund/Tulldahl med sig alla.

Det har varit lite turbulent i Boden, iaf är upplevelsen det utifrån. De har tappat Carin Bergdahl under säsongen, Carin ska nu ska försöka rädda Kärra i damallsvenskan

Tränaren Per Johansson har varit med i omgångar men nu är det klart att han lämnar efter säsong och en sannolik kvalserie. Med skadeproblem på målvakten Sofie Svarrer Hansen har laget lyckats förstärka med en annan danska i Christina Elm som kommer på lån från IK Sävehof i sex matcher. Säkert bra för kontot för både Elm och Sävehof som gör en mellansäsong men har en Isabella Mouratidou i riktig bra form och kan kosta på sig en utlåning.

I inledningen är det bra kamp och intensitet där lagen följs åt. I Hemmalaget gör Emmy Nordmark en riktigt bra säsong och startar med bra mål i eget läge. Paulina Masna på högernio är ofta farlig och linjeveteranen Ölén tillsammans med Widgren är med och producerar.

 

Hos gästerna så pekar formkurvan på Filippa Sarenbrandt fortsatt uppåt och bärande Julia Bardis har en stabil och jämn bra form och de gör att Eslöv är med under den första halvleken. Eslöv ser mer vaket och taggat ut än de gjorde mot Heid, har mer fokus och kraft i försvaret och Fia Erzinger fortsätter göra bra insatser i mål.

Eslövs är med fram till lika på åtta då Julia Sandell kvitterar via täck i Bodens försvar. Efter målet tar Boden time out, klockan står på 24.53 i första.

Efter time out så kan Boden avsluta halvleken på ett riktigt bra sätt och går till vilan med 4-0 på 5 minuter. 12-8 i paus och 4 bollar upp för Eslöv.

 

Efter paus kommer Eslöv ut bra och gör 2-0 direkt och Boden tar time out igen.

Glädjen blir tyvärr kortvarig för Eslöv och Boden går efter detta succesivt ifrån.

Inställning? och utvisningar för Eslöv stänger matchen definitivt och Eslövs avslutning är under all kritik, kändes som många av tjejerna redan var på väg ut i duschen.

 

Hade det varit mer än 3 dagar till Eslövs sista chans, mot Önnered nu på onsdag, är jag övertygad om att Eslöv tackat sina tränare för säsongen redan imorgon förmiddag.

 

Tre ta med sig hem:

Gyllene Boden har tappat lite av sin glans. I den sportsliga tuffa verkligheten i SHE har laget haft svårt att rosa sin hemmapublik med framgångar. En ström av spelare som passerar genom klubben gör att jag undrar vad Bodens hjärta är? Nordmark och Ölén får ursäkta.

 

Eslöv är klara för nedflyttning. Vågar styrelsen ta tag i detta innan det även teoretiskt är för sent? Eller fanns aldrig förutsättningarna från början? Och har ni en planering för även denna eventualitet? Och tiotusenkronorsfrågan, varför är ni här, i den här situationen?

 

Vilka meriter är det som ger ansvar? Dags för rätt många klubbar att rannsaka sig själva i ljuset av detta. Vad ställer våra föreningsstyrelser för krav och vad är ni beredda att göra? ”Jag har gjort det här i 33 år” är kanske inte så viktigt längre…

 

Eslövs resa neråt.

– 2015/2016 blev det en sjundeplats i grundserien, 16 poäng. Kvartsfinal, Sävehof. 0-3 i matcher och målskillnad 60-81.

– 2016/2017 blev det en tiondeplats i grundserien, 16 poäng, säkrades sent.

Negativ kval klaras mot Skånela, 2-1 I matcher.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.