Linnea Sundholm efter fin seger mot Önnered.

Skara har i stort gjort en jättebra säsong. Men nu har ni tre matcher bakom er, iofs mot två topplag, där ni inte kommer upp i nivå. Vad är det som har saknats i dessa matcher?

Ja, det är väl det där lilla extra. Jag vet inte om vi kanske har ändrat spel till matcherna. Lite småändringar, ta bort en viss spelare som vi inte känner oss säkra på. Vi kanske blev lite osäkra.

Gick ni för det på samma sätt i Lund som ni gjorde idag?

Det tycker jag absolut. Sen är det väl förutsättningar i matchen, sakar som händer som gör att det inte gick. Sen var det j-vligt skönt att vi fick revansch idag.

Önnered kommer taggat. De har gjort en ganska svag säsong och visat att de verkligen inte kan prestera i alla matcher. Vad är det som gör att ni kan kliva ifrån i andra halvlek?

Jag tycker det syns på oss, att vi gått in och bestämt oss. Jag vet inte varför det inte kanske varit så tidigare matcher. Det syns på alla idag att det spelar ingen roll om vi är färdiga för slutspel eller fjärdeplats. Vi går in och köttar, det tycker jag är skitkul, det syns på hela laget. Vi sa innan att vi skulle ha en go känsla med oss.

Jag vet inte om man kan prata om det i handboll på samma sätt som andra sporter men det känns som ett derby.

Det är många spelar som spelat i Önnered. Det blir lite speciellt.

Jag tycker att du hade en fin säsongsinledning, ni var duktiga på högersex. Sen hade ni en dip, båda två. Nu har ni kommit tillbaka, Elsa visade det verkligen förra matchen, även om hon nu tyvärr är skadad och missar resten.

Jag själv har väl gått till mig själv. Fokusera på vad jag ska göra. Inte tänka så mycket utåt. Det gick ju hyffsat i början, jag gick ju inte in med någon press direkt. Jag vet inte om det var press där i mitten av säsongen och en lite dip.

Det är klart att det beror på hur det ser ut på plan också. Idag ser omställningarna bättre ut, sen får ni mer svaj på dem, andrafasspelet ser ganska trevligt ut.

Det är väl just förstafasspelet som jag kanske känner att jag inte är så nöjd med. Jag får inte ut allt som jag vill. Det är tur att jag får tillfällen i läget.

Första tjugotvå matcherna i SHE.

Det är sjukt, det känns skitkul.

Hur känns din utveckling över säsongen?

Ganska stor ändå. Mest orken, att orka spela en hel match. Det orkade jag absolut inte i början av säsongen och knappt i allsvenskan heller. Det har jag verkligen lagt fokus på. Sen får jag jättemycket hjälp.

Det är ju en stor skillnad på ekonomin men vad är skillnad mot din förra klubb?

Jag kände mig lika välkommen i Hellton som i Skara. Sen är allting proffsigare här. Men det är ju inte så konstig på den här nivån. Jag känner ju absolut att det är rätt val.

Nu har ju fått lite ny konkurrens (Sara Johansson) också, hur känns det?

Det kanske är därför, det sporrar mig kanske ännu mer.

Att komma in i en tät match i SHE, och sen amma i pausen.

Jag har ju inte spelat med henne förut men jag har ju hört mycket. Jag längtar tills hon kommer tillbaka på riktigt. Så jag får spela med henne.

Det är ju bra med ett vänsterhänt alternativ på högernio.

Det vill ju alla lag sen tycker jag våra högerhänta på högernio har gjort det bra.

Har vi sett det bästa av Skara nu, i en sådan här match när ni går ifrån. Eller finns det mer att hämta i slutspelet?

Det tycker jag absolut. Jag tror att vi kan chocka lite lag. Jag tänker att de som möter oss kanske är glada att de möter oss istället för topp tre lagen. Men det ska vi visa att det inte spelar någon roll.

Vad behöver ni se upp med och vad kommer vara viktigt för er i kvartsfinalspelet?

De har ju blivit mycket bättre under säsongens gång, det började väl lite svajigt. De hade lite skador och sen har de fått bra ersättare. De har ju skyttedrottningen.

Ni hade lite problem med henne och Kristianstad borta.

Vi har ändå en go känsla från de matcherna. Första matchen var lite svajig. Det blir jämna matcher, det kommer bli skitkul nu. Jag ser fram emot det.

Om det är jämna matcher, blir det en lång matchserie då?

Nej, det blir tre noll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.