Kvartsfinal tre i Lund

Lugi tar emot Önnered i match tre av den enda kvartsfinalserie med mer osäker utgång. Match ett var lång, efter sextio spelade väntade förlängning och shoot out som slutade i seger för hemmalaget.

För Önnered har framförallt Linnea Säreborn fört fanan med många mål framåt samtidigt som hon fortsatt vara en riktigt jobbig motståndare. För hemmalaget har skador i truppen hämmat och Olivia Löfqvist fick utgå i match ett och missade möte två i Göteborg. Någon som verkligen hittat form är Melissa Petrén som nog aldrig varit i det slag hon är nu.

Esmeralda Fetahovic och Hanna Eriksson vaktar varsin bur.

De första anfallen blir till intet med tekniska fel från båda sidor och det är istället Hanna Flodman som kan öppna i omställning efter att Lugi stulit bollen i eget försvar. Båda lagen har sitt försvarsspel på 100 och de är riktigt aggressiva från start. De är tydligt att det vässas på taktiken kontinuerligt och försvar-anfallsmatchen är från start, Löfqvist tar hand om Säreborn och Säreborn tar hand om Flodman tidigt. Utgrupperat från Lugi och 5-1/3-2-1 från gästerna.

Hemmalagets försvar och målvakt startar med just 100% i inledningen men Önnered har svårare att få stopp när Lugi kommer med fart. Julia Olsson och Flodman hittar nät när hon enkelt trampar förbi flera försvarare och efter 6.44 får vi matchens första time out. Avbrottet bryter förtrollningen och Tilda Matthijs öppnar enkelt bakom en sen Fatahovic.

Petrén är en av flera som startar på absolut max och hon visar gång efter gång att hon är sugen på semifinal med många bra aktioner framåt och aggressivitet i de försvar hon är med på. Tillsammans med Flodman för hon Lugi i leding, 4-1 följrt av 8-5 men efter det tappar Lundalaget och gästerna tillåts göra 0-4 till sin förta ledingen i matchen, 8-9. Det är i den perioden vi återigen kan ana brister i Dr Brljevic sparsamma matchning. Hur bra tränade de än är så går de runt på för få och i matcher med hög intensitet räcker det inte för sextio minuter. Efter detta tapp är det Önnered som för.

Lugi startar halvlek ett riktigt bra och med vänster och mittnio i form på riktigt så ser det rätt trevligt ut. Men, det är också nästan bara dessa två, 8 av 10 kommer från nio meter med bidrag från Olsson. Löfqvist bryter av med två. Procenten är också hög tack vare många smarta val av ovan nämnda två. Försvaret är bitvis riktigt bra men i en tät serie är detaljerna viktiga, fokuset i anfall och ett konstant vaket försvar behöver gälla i större delen av varje halvlek. Här tappar Lugi succesivt och Önnered kommer tillbaka tack vare enkla mål.

Önnered har klarar problem med Lugis påkopplade defensiv i inledningen och Lugi för matchen länge. Försvaret är inte lika framgångsrikt och låter hemmalagets tunga skytte verka med för stor frihet. Med ett långsammare Lugi i två riktningar kan gästerna äta sig ikapp och förbi. Med Säreborn neutraliserad är det istället bredden i Önnered som levererar med fokus Ehrnbring.

När lagen kommer ut i andra är det fortsatt energi och insats som lyser starkast för gästerna och de gör ett ryck under inledningen fram till 11-15. Trots en idiotisk utvisning signerad Maja Eriksson. Problemet för Lugi handlar nu om anfallsspelet och laget förmår bara tre bollar framåt under halvlekens första femton. Önnered Kontrollerar matchen från paus framåt och det är aldrig nära för Lugi att ta in glappet.

Önnered gör en stark avslutning av första och en ännu starkare andra halvlek. Det är tydligt att laget orkar mer och har en bra bredd och när fysiken börjar ta ut sin rätt så kommer också vändningen. Laget presterar på de flesta positioner och det är bara inledningen som behöver funderas på.

Lugi är som sagt vasst med tunt sett till hur det ser ut och hur laget anfaller. Många har identifierat bristerna och vet att det är två som gäller. Även om Löfqvist är en av seriens absolut bästa i sin position räcker det inte. När förvaret tappar fokus och sista utposten inte riktigt är redo för uppgiften blir det för svårt.

Önnered gör det bra idag och kommer ta denna kvartsfinalserie med 3-1. Det finns inget som talar för att Lugi ska klara sig över sextio med trycket i matcherna även om de har bra perioder.

Tre ta med sig hem

Bra stämning i ”Biblioteket” men klubben har långt kvar till riktigt tryck på damsidan och jag tycker fortfarande att stämning och inramningen i Idrottshallen är fantastiskt mycket mer rätt, iaf så länge publikstödet ser ut som det gör.

Önnered behöver vässa på det man gör och höja blicken mot kommande utmaningar i Bollhallen. Det kommer gå att störa Skuru om ni har riktigt fokus i varje given minut.

Återigen, Lugi, är ni på rätt väg, med rekryteringen av Carlström har ni sannolikt gjort den enskilt vassaste värvningen inför kommande säsong och det behövs avlastning på nio men hur ser det ut på kanterna och längst bak? Kommer era spelare i övrigt vara mer ”hela”?

Dagens utropstecken är Tilda Matthijs som speciellt i andra gör lite som hon vill i det offensiva. Snabbt och rappt.

Tre hjärtan skickar vi till Petrén som visar vad som krävs med hög nivå i mycket.

Två till Säreborn som även om hon inte får samma utdelning idag som i match ett och två, jobbar hårt och drar på sig mycket fokus från Lugis försvar.

Ett till Ehrnbring som fortsätter att vara riktigt vass i sitt offensiva spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.