Kvartsfinal i Göteborg, stänger Önnered?

Önnered Lugi i match 4, kvartsfinal 4.

Lugi kommer till ÖHK hallen med en blek insats, en bit ifrån 100%, i Sparbanken Arena bakom sig. Även om laget tog ledingen rätt enkelt och var med till en början blev det tydligt att Önnered är numret eller numren större. Önnered förlorade knappt i match ett och har efter den matchen visat att man har en bättre bredd och är mer redo uppgiften.

Ikväll ligger de flesta pengar på hemmaseger, avancemang och semifinaler.

Lugi visar från start att många som trott på en klar hemmaseger är fel ute och lundalaget vill göra match av detta igen. Försvaret är aktivt och kompromisslöst och det är kvalitet med träff efter träff. Önnered får nöja sig med svåra lägen, skyttet är långt ifrån det laget kan prestera och det görs en hel del tveksamma val. När tjejerna i grönt väl kommer igenom skjuter de utanför eller på Esmeralda Fetahovic som gör en av sina bättre starter för vinrött.

En av Önnereds rejäla svagheter under innevarande och möjligen även under föregående säsong blottas tydligt från start. Det handlar om tron på den egna förmågan i försvar. Det är inpräntat i hemmatjejerna att de spelar i ett fysiskt och taggat lag som bygger resultat i försvarsspelet. Glappet består i att bilden av den egna förmågan inte matchas av verkligheten. Vissa matcher stämmer det och vissa, som ikväll, stämmer det inte alls. Det aktiva och fysiska försvaret kräver rejält fokus, hela tiden. Det är här det inte fungerar och laget har kommit ut alldeles för långt ifrån det påslag Lugi presterar. Likväl är känslan i halvlek ändå att Önnered tar detta.

Lugi behöver hitta tillbaka till precisionen i inledningen och hålla Önnered ifrån sig för pendeln kommer successivt svänga över mer och mer till hemmalagets fördel. Precis som senast i Lund. Räddningen för gästerna skulle kunna vara att det målövertag laget hade från den första delen av första har gett dem tillräcklig marginal för att klara det.

Andra börjar lite som första, med ett svagt avslut i anfall för Önnered, och mål från en för dagen rätt klinisk Löfqvist. Önnered är fortfarande med i matchen och ligger nära genom halvleken och efter 52:45 så är hemmalaget ikapp. Men det räcker inte, Lugi har bättre kvalitet över hela banan och släpper aldrig ledingen till hemmalaget och kan istället gå ifrån i slutet.

De flesta inklusive undertecknad trodde serien skulle vara klar men vi får återigen bevis på Dr Brljevic höjd och att det alltid finns något listigt kvar. Önnered behöver titta på sina matchinledningar och fråga sig varför laget gång efter annan inte är med från början. Vad är det ni gör inför, och vad är det ni inte gör som skapar detta glapp. Idag var Lugi för långt före och med för bra kvalitet.

Dagens Utropstecken är Löfqvist som trots stukad säsong, stukad fot och ihållande skada sliter, sliter, sliter och gör mycket framåt idag.

Tre hjärtan Hanan Eriksson som kommer in efter ca tjugo i första och gör mycket bra i hemmamålet.

Två går till gästernas målvakt Fetahovic som gör en del riktigt viktiga räddningar idag, årets match från henne?

Ett Matthijs som gör mycket på egen hand och visar att hon har slutspelsnivå, match efter match.

Tre ta med sig hem

Matchen går till Lugi i kvartsfinalserie fyra och nu är det riktigt öppet vem som går vidare även om jag fortfarande satsar på Önnered. Bredd och ork borde verkligen göra större skillnad, som det gjort tidigare men verkligen inte gjorde idag. Ni måste tro på det ni gör om det ska gå, och vara med från början.

Lugi gör en riktigt bra insats och får med betydligt fler spelare i sitt anfallsspel än vi brukar se och det gör tillräcklig skillnad. Bredden och spets på vissa positioner är fortfarande ett frågetecken och ni borde ha värvningar kvar att presentera, oavsett hur fortsättning ser ut denna säsong.

ÖHK-hallen är inte helt uppdaterad till 2019 men har verkligen sin charm, 810 åskådare bidrar till bra stämning ikväll. En klubba som bjuder på en tarantella under match är inte att förakta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.