Kvartsfinal 3, (2)

Skara – Kristianstad

Skara tar emot Kristianstad i en tät matchserie. Två gånger om har Kristianstad kommit ut starkt, haft ledningen i halvtid om än knappt och fått se Skara kvittera i sista minuten. På hemmaplan fick skåningarna se Melanie Felber kvittera med sextio minuter avklarade på klockan. Kristianstad har svårt att prestera utanför startuppställningen och i situationens allvar mellan sextio och sjuttio spelade minuter har inte krafter och skräpa varit tillräckliga.

Skara har möjligen en–två växlar till som reseledare Frisk spar till det riktiga allvaret börjar för Skaraborgarna i en potentiell semi och han kan säkert tänka sig att släppa iaf en match till gästerna utan att det stör planeringen betänkligt. Erfarenheten är dessutom värdefull för laget som inte riktigt testats i förarsätet i slutspelet.

Kristianstad har fortfarande allt att vinna men om laget pressats nära max i två matcher så är frågan om de löser det mentalt i synnerhet om matchen står och väger som den redan gjort i två ronder. Skara är klara favoriter och borde stänga matchserien idag.

Höör – Västerås

Hemmalaget har haft problemen med resultat från både kanter och bakom de två främsta på nio meter. Det vilar väldigt mycket ansvar på landslagskvinnan Emma Lindqvist som verkligen hittat formen, stärkt av fantastiska landskamper, men framförallt på storskytten Isabella Andersson. H65 hade förvånansvärt svårt att hitta nätmaskorna senast, speciellt i första och skeppare Månsson har sannolikt drillat avsluten under veckorna utan spel. Försvaret läcker något och målvakterna behöver all hjälp de kan få.

Västerås har svårt att hittat nätet i det uppställda men hade framgång i omställningar när H65 inte kan sortera. Kan Josefin Hultberg–Dahlgren ta fram sitt bästa med hjälp av försvaret väntar kanske en jämn första halvlek igen. H65 visade med sin andra halvlek i match ett att Västerås inte på riktigt kan hota laget och kommer säkerligen komma ut bättre förberedda i sin andra hemmamatch. Även om hemmatränaren nog gärna spelar iaf fyra kvartsfinaler med sitt unga lag.

Även om paletten är begränsad längs långlinjen så kommer säkert båda sidor ha adderat någon detalj i det taktiska.

Skuru – Heid

Skuru fick en läxa senast utan sin anförare Ulrika Olsson. Laget har förvånansvärt svårt att tillsammans spela sig till bra lägen och väl i avslut hade laget en direkt undermålig precision. Kombinerat med procenten för Nasser och en svag insats i den förvånansvärt sårbara defensiven var Heidsegern klart rättvis.

Laget har sannolikt hunnit hämta sig efter förlust, sorterat och hittat en vardag som fungerar bättre än senast. Hemmasegern borde vara given.

Heid satte giganten i gungning med sin bästa prestation på åratal. I alla situationer var laget bättre än sig själva och helheten räckte till en skrällseger. Brandtal kan omöjligt ha samma effekt utan idag vill det till att spelarna själva hittar sina, minst, hundra procent. Nasser tog väldigt mycket senast och men idag vill det till att försvaret gör jobbet.

Idag är Skuru rimligtvis bättre förberedda och allt annat än hemmaseger borde föranleda fler brutna kontrakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.