Kvartsfinal 1, i Höör

H65 öppnar fokuserat och påkopplat. Västerås är med och det är en annan närvaro än i seriens avslutning. Västerås startar i anfall och när Mikaela Mässing hamnar långt inne i eget målområde belönas Maja Wilklund med en straff. En straff som Emma Aarnio drar hårt i ribban, över Jannike Wiberg som starar i mål för H65. Hemmalaget visar prov på tålamod i ett långt första anfall. Evelina Källhage avslutar men Irma Schjött som vaktar Västeråsmålet för dagen, räddar.

Istället är det Emma Zerstörer Lindqvist som utan uppvaktning kommer in på sju meter och sätta första. En av de tunga korten i Västerås, Ellinor Åström svarar med ett riktigt snyggt avslut som sitter via ribban. H65 håller trycket upp och vid ställningen 5-2 tar Västerås sin första timeout. Paulsen reducerar efter avbrottet och nu följer en period av svaga avslut från båda lag

Västerås håller kontakten med H65 fram till tjugoandra då H65 rycker som så ofta annars i slutet av andra halvleken. Rött avslutar med 6-2 och vi får paus vid 15-10.

Halvlek

Kvaliteten i avslut har varit ett stort problem för Västerås under våren och idag fortsätter gästerna på den inslagna vägen. Vi får se en hel del svaga avslut, avslut som inget lag har råd att göra mot topplagen, straffet kommer direkt och under första är det främst Källhage som får tag i uppspelen.

H65 får enkla mål och Västerås måste slåss för sina, det kostar mot alla lag men när motståndet är försvarsstarka H65 är kostnaden hög. Det går lite långsamt i anfallsspelet och ingen tar tillräckligt ansvar i försvaret även om det finns en del bra insatser. H65 trummar på och varje miss från gästerna risker att kosta baklängesmål. Med får räddningar så är uppförsbacken brant.

Andra halvleken startar som den första slutar, med 6-2 till H65. Trenden håller i sig även genom resten av andra och H65 kan gå till en betryggande seger med 32-17.

Lagen

H65 har en riktigt bra dag på jobbet. Det är tryck från start och centrallinjen, Wiberg-Lindqvist-Hvenfelt levererar verkligen. Kantspjuten Rask och Källhage delar jämnt på tio och när Gullberg löser av gör hon i sin tur tre fina. Förutom en ny stark insats av Lindqvist så är det många som levererar på nio. Anna Bardis gör en riktigt bra match krönt av en magisk assist in till Mikaela Fransson på linjen, straff i resultat, bra grejer. Kristin Thorleifsdottir får fin utdelning på sina attacker och i omställning är hon kompromisslös med sin patenterade forcering genom osorterade försvar. Tilda Winberg gör en fin match framförallt i försvar och Anna Olsson verkar ha prickat in fin form sin sista säsong. Fransson fortsätter med hög kvalitet när hon får chansen. H65 är bra men Mässing som är lite ur synk jämfört med sin fantastiska säsong i övrigt, två gjorde och två missade straffar.

Västerås har lyft sig något sedan den katastrofala avslutningen på grundserien. Det är ingen lätt uppgift att förbereda sig för H65 borta och stå upp över sextio. Laget saknar avgörande kapacitet i sitt anfallsspel, avlsuten måste bli bättre. Med alla lösa och missriktade skott blir det långt till slutsignal och ännu längre hem till Västmaland. När försvaret bitvis är alldeles för passivt så blir trycket för stort för att kunna hålla jämna steg. Bra insatser finns men alla måste göra sitt max för att det ska bli något av denna kvartsfinalinsats. Plus för Paulsen, andra halvlek i mål för Elin Lindblom, och trotjänarna Viktoria Högström och Ellinor Åström.

Dagens Utropstecken: Jannike Wiberg som äger sitt målområde och gör många kvalificerade räddningar.

Tre hjärtan skickar vi till Kapten Hvenfelt som idag verkligen visar sina kvaliteter i två riktningar, bra starka mål och resultat framåt. Stark och på rätt sida bakåt.

2 solklara till Viola Paulsen som sliter riktigt bra idag. Står för bra mål och bra insatser bakåt. En av få som verkligen kör i sextio.

1+1 får det bli idag till högprocentarna Källhage och Rask, ett bra duonamn för övrigt. Fart och kvalitet.

Tre ta med sig hem

H65 har glömt serieavslutningen och kör och visar kvalitet över hela banan. Ola har flaggat för att han vill ha en enkel serie och det ger arbetsro inför semifinaler i Höör och Göteborg. Klart positiva signaler från Bardis, Thorleifsdottir, Olsson, Winberg som levt lite i skuggan av andra under säsongen. Helhet.

Västerås har sina utmaningar och även om de inte kommer rubba H65 behöver laget och ledningen ta en rejäl funderare på följande. Varför föll ni igenom efter uppehållet? Spelarna kan inte svara på det iaf.
Jag vet att ni inte är nöjda med serien som helhet men, oavsett, har ni tagit kliv, som lag och klubb, i rätt riktning. Gör ni rätt saker? Tar era val och insatser er framåt och ger er utveckling. Är det tillräckligt bra?

Ska ni verkligen ha avkast 18.00 H65? När har ni någonsin haft det. Varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.