Kvalfylt i SHE

Inför med Skaras Sara Johansson

När vi pratades vid i höstas kändes det som det inte riktigt gått som du ville. Hur ser du på din egen form nu, tillbaka efter skada?

Nu har jag precis kommit tillbaka igen efter knäskada och tycker inte jag kommit upp i nivå efter det. Innan skadan kände jag att jag började hitta rätt. Behöver komma in i matchtempo igen. Kändes bra i försvar de matcher jag hunnit med men inte hittat riktigt framåt.

Är ni på rätt väg?

Jag det tycker jag, vi har höjt de delar som de var missnöjda med i starten i säsongen. Vi vet vad de kan kräva av varandra, vad alla kan.

Det har varit några dåliga matcher men de tittar vi inte så mycket på det utan på det vi gör bra och kan. De senaste matcherna har vi fått fler förstafaskontringar och får göra lite enkla mål. De hade vi inte så mycket i starten.

Ni möter ett lag med kniven på strupen, vad behöver ni se upp med?

De har duktiga kantspelare och många duktiga på nio meter som går på mycket med tuffa attacker och bra samarbete med mittsex. De har bra spelare på alla posittioner och de borde ha fått mer poäng än vad de har, med de spelare de har.

Vad ska ni utnyttja?

De är lite otajmade i anfallsspelet och gör ganska mycket tekniska fel. De får vi försöka straffa dem på.

Och i anfall?

Ha tålamod i anfallen, inte ta för tidiga avslut. Hålla bollen och ta rätt lägen så gott det går. Helst sexmeterslägen.

Men du spelar ju inte på sex meter.

Nä precis, (med ett skratt,) jag får väl skjuta utifrån så får de andra ta sexmeterslägen.

Om vi pratas vi igen när grundserien är klar, är ni kvar på rätt sida strecket?

Förhoppningsvis, om vi vinner de matcher vi ska göra. Det är ju Skövde vi har det tight med. Det hade varit bättre om vi båda var på rätt sida och andra lag därunder. Det kommer nog vara in i sista omgång vem som får sista slutspelsplatsen.

Om ni ligger kvar där ni gör, sjua-åtta är det något av de tre där uppe som ni har möjlighet att göra en bra serie mot.

Det får man väl tro att man kan göra med alla, men Höör hade inte varit favoritmotståndet. Men de andra kan vi ta poäng mot i en kvartsfinal. Jag tycker att Skuru är jämnare än Sävehof som kan göra lite svagare insatser men Skuru har alltid en hög nivå.

Känns det som det finns en bra plan i klubben, att succesivt kunna titta ännu högre upp i tabellen?

Ja det tror jag. Vi har en bra grupp och har kul ihop. Skara vill etablera sig och visa att man är en bra klubb. Det tycker jag att det visar och satsar på rätt grejer.

Hur är det att spela framför trycket i hemmahallen?

Det är skitkul att spela hemma. Jag har aldrig upplevt gåshud på en match innan men det har jag haft många gånger den här säsongen. Alla snackar om att publiken är speciell och jag har verkligen förstått vad alla menar och försöker njuta av det på matcherna.

I Danmark var det mer som en fest, men mer medgångssupportrar, de kom när de gick bra.

Och till sist hur slutar det.

Det blir nog tight, hoppas vi vinner, två bollar, 29-27.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.