Kungälv Skuru, match 2 i kvartsfinalserien.

Kungälv gör entré i hemmahall i sitt första slutspel någonsin. Efter en öppen historia i den första matchen, som hade potential att sluta i bortavinst, väntar en ännu svårare uppgift idag. Motståndarna både kommer vara bättre och måste helt enkelt var bättre än senast. Kollektivet KHK var bra stora delar av matchen men extra plus till Amanda Borgström och Amanda Sjöstrand

Skuru har garanterat skakat av sig mellanläget från förra matchen, bara fyra dagar sedan och laddat om. Gästerna kommer gå på max från start! Bra senast var Jenny Södrén och Matilda Lundström men ikväll kommer fler gå hårdare.

Johanna Kjellman och Evelina Eriksson startar i mål på varsin sida.

Matchstarten i rond två är klart mer laddad från start än föregående även om Skurus blir avblåsta för passivt spel i sitt första anfall. Hemmalagets Rebecka Karlsson öppnar med ett avslut som via täck hittar nät. Gästerna är tydliga och det är ett distinkt, bra avslut från Hanna Åhlén som kvitterar. Lagen följer varandra till lika på fyra och hemmalagets duktiga mittsex Sjöstrand fixar två straffar i kamp med Åhlén. Den första räddar Eriksson men den andra går in trots att hon är på den.

Efter Rebecka Karlsson 4-3 kommer allvaret ikapp nykomlingarna och all tro på det egna rinner av och Skuru drar ifrån. Det är ett rejält ryck från gästerna som vinner perioden med hela elva noll. Det är dröjer väldigt länge mellan 4-3 och nästa mål för hemmalaget, nästan tjugo minuter, 5-14 kommer i halvlekens slutskede vilket också blir pausresultat.

Skuru visar upp en helt annan sida än det vi fick se i Nacka Bollhall i torsdags och laget är bättre överallt, bättre än sig själva senast och betydlig vassare än Kungälv.

Det Kungälv vi fick se pressa seriesegraren i match ett tror inte på sig själv idag bortsett från i matchens första minuter, och bollen går i sidled istället för satsningar framåt. Avsluten går utanför eller räddas av Eriksson. De svaga avsluten innebär kontringar och straffet från gästerna kommer direkt. Kjellman startar i hemmamålet, senast blev det bara en straff, och inleder riktigt bra men i takt med att spelet faller samman blir uppgiften svår. Kungälv har försvarat sig bra i många matcher under året och laget försöker men får inte stopp. Skuru kommer till för många bra och öppna lägen. Sjöstrand är den som tydligast som går i bräschen i försvar och framåt.

Skuru anförs av Hanna Åhlén på nio och hon gör en av sina bästa insatser för säsongen, av det jag sett iaf, inkluderat prickskyttet i inledningen. Skurus försvar är mer med och när självförtroendet rinner av hemmalaget så blir uppgiften bakåt rätt enkel med räddningar och en del som hamnar utanför.

Hemmalaget försöker med sju mot sex i slutet av halvleken men det gör ingen större skillnad i spelet. Efter paus försöker Kungälv fortsatt med övertal men det straffar sig med mål i öppet. Inledningen av andra är en fortsättning på mörkret i första för hemmalaget, 1-6 tillgästerna. Full tid kan inte komma nog tidigt.

Skuru håller ifrån även om Kungälvs målproduktion är bättre i andra. Slutresultatet skrivs till 14-31.

Kungälv har sannolikt en av sina sämsta dagar på jobbet även om ingen förväntat sig mirakel mot Skuru. De respektlöshet som lagt visat tidigare finns inte alls idag och Skurutjejerna är iaf två nummer större på alla möjliga sätt i dag. Den kamp och glöd laget står för i vanliga fall dör fort och Dr. Wiklund på hemmabänken får tidigt en av de större prövningar som en tränare kan få. Att hitta vändningen när ingenting fungerar. Det finns de som sliter men de är för få idag och det ärliga och ibland lite panikartade skyttet måste upp rejält i kvalitet.

Skuru kliver upp flera nivåer jämfört med debacklet i hemmahall och presterar enligt plan. Skurus kanter fortsätter att leverera i läget och i omställning. Andralinan med knatteuppställningen, Andersson-Rosell-De Jong på nio, får fri lek efter femton och gör poäng. Eriksson gör en bra första och Rebecka Nilsson som tar över i målet efter paus visar varför hon är en av Sveriges främsta på sin position.

Dagerns Utropstecken: Hanna Åhlén som varit lite av en avlastningsspelare tidigare under säsongen får med förtroende och ansvar när andra fallit ifrån visa ett fint register i spel, skytte och hon står bland annat för en fantastisk assist till Södrén, fint handbollsgodis.

Tre Hjärtan; Alexandra Bjärrenholt som fortsätter sitt slit trots att hon inte är 100 tillbaka från sjukdom, (hon stod över match ett).

Två; Respektlösa Maja Fredén som bara går när ingen annan vill eller tro på det.

Ett; Amanda Sjöstrand, bra slit i två riktningar med poäng framåt och lås i försvaret.

Tre ta med sig hem

Inramning, Kungälv är nykomling men många etablerade SHE behöver ta en lång hård titt på arrangemanget. Riktigt, riktigt bra. Tillsammans med H65 bevisar de att en bra speaker är otroligt viktigt.

Skuru kommer ta hem detta på tre men det som ändå väcker oro är skadorna på två niometer inför slutspel och formen på Ulrica Olsson som inte verkar särskilt intresserad av slutspel, vad är det som inte stämmer?

Kungälv kommer studsa tillbaka och får se fram emot en ny säsong med nya mål. Ni ska ha heder av det ni gjort under säsongen och även om det lär kännas sådär med 0-2 och insatsen ikväll så kommer ni göra en snyggare avslutning i match tre. Om inte annat så var iaf halva biljettpengen betald med Kjellmans rusningen från bänken fram till enhandsräddning när bollen var på väg mot säkert öppet mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.