Kungälv Kristianstad

Kungälv – Kristianstad

Kungälv har överraskat positivt som nykomling och går mot slutspel första säsongen uppe i SHE. Målvakten Sofie Börjesson, (som nästa säsong går till Sävehof,) är en av nycklarna till framgången. Idag tar man emot ett Kristianstad som måste slåss för varje meter för att säkra överlevnad i den högsta serien.

Utan att ha sett mycket av Kungälv är pengarna ändå på hemmaseger sett till Kristianstad oförmåga att prestera i sextio minuter.

Kungälv startar distinkt och Rebecka Karlsson öppnar målskyttet tidigt men i övrigt slarvar laget en hel del framåt och går på tidiga avslut, gästerna missar bra öppna lägen i omställning och det dröjer innan målen kommer.

Båda lagen står får svagt skytte och byter tekniska fel med varandra innan seriens gigant på nio, Sarah Carlström hittar Cyndi Birberg som blivit ren på kanten för lika på ett.

Där Börjesson i hemmamålet övertygat har gästerna Petra Kudlackova svajat betänkligt. Idag startar båda målvakterna riktigt bra och Kudlackova gör den bästa halvleken jag sett henne göra.

Kristianstad är aktiva i försvarsspelet och det ger omställningar. Kungälv behöver starta om och tar en tidig time out vid ställningen 3-5. Den ger inte eftertraktad effekt och avståndet håller. Istället går det bättre efter Kristianstads time out efter halva halvleken och Kungälv kan gå ikapp.

Vid paus leder Kristianstad med ett och det är Kudlackova med några riktigt fina insatser tillsammans med Regista Carlström som håller de orangea i ledning. För hemmalaget är det vassa Amanda Borgström med fem gjorda som levererar tillsammans med målvakten Börjesson.

Andra

Kungälv behöver ta sig in i matchen och få bort alla misstag. Det bjuds på bollstölder och andra tekniska. Laget ser inte riktigt ut att vara helt påkopplade eller förberedda för motståndet. Det går snabbt men för snabbt. Motståndet håller sig ett mål före, 11-12 i paus och behöver även de jobba upp kvalitet om de ska klara av att ta poängen.

Andra startar och Kungälv har gått åt motsatt håll, nu verkar de inte vara på planen alls utan verkar ha lämnat hallen mentalt och Kristianstad öppnar med 6-0 fram till 11-18. Kungälv har tappat alla linjer och slarvar betänkligt. En missad straff och missade uppspel under perioden gör den mentala uppförsbacken ännu brantare. Nytt försök men även denna time out blir resultatlös och det krävs en straff efter nästan tio minuter för att bryta förtrollningen.

Kristianstad klarar en på förhand svag uppgift borta mot Kungälv och kan mycket möjligt ha säkrat sitt kontrakt även om formaliteten av ett kval ska klaras av. Laget kan idag hålla trycket mot ett för dagen mycket blekt Kungälv. Carlström och Weisenbilderova fortsätter att visa sitt värde för klubben och Andrea Jacobsen har börjat hitta en nivå som håller.

Kungälv imponerar inte och jag har svårt att se lagets kvalitéter men har sannolikt sett fel matcher. Givetvis har laget styrkor som redan nu klarar slutspelsplats. Slarvet idag säger inte damer A utan usm och det är förvånansvärt svårt för hemmalaget att få ordning på det.

Dagens utropstecken: Föga förvånande men det måste bli Carlström. Bäst i Serien.

3 hjärtan till: Kudlackova, klart stabil insats, även säsongens?

2 till Weisenbilderova, hjärta genom eftermiddagen, en del problem med siktet idag men bra och bra säsong i helhet och rätt lösning på mittsex.

1 till Amanda Borgström som trots svårigheter från sju meter i andra ändå håller kvalitét.

Tre ta med sig hem.

Kungälv har en rejäl resa fram till nivå och dagens insats ger många frågetecken. Varför ser det ut så här mot ett av seriens svagaste?

Kristianstad klarar livsviktiga poäng och tryggheten borde kunna ge ledningen lite tillförsikt och möjlighet att arbeta med förberedelserna för kommande säsonger. Ny huvudtränare någon?

Mimershallen i Kungälv är inte en mysig hall. Att spela hemma med avdelare är inte rätt för ett lag i SHE, inramningen stämmer liksom inte. (Gäller även Drott.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.