Kungälv GT Söder

Att det är en måstematch för hemmalaget är det kanske inte så många som håller med om men laget behöver vinna mot nykomlingen. För att sätta säsongen och börja ta poäng. Spelet under senare delen av försäsongen tillsammans med att laget har förstärkt både på sex och niometerslinjen innebär att laget har alla möjligheter att överträffa förra årets placering i serien.

GT Söder hade en tuff start men samtidigt en start där ingen kunde förvänta sig något annat än ett rejält nederlag. Det som är viktigt är snarare att laget har rimliga förväntningar och tar med sig delar som fungerar och jobbar vidare på sina styrkor.

Även om lagen byter mål i den direkta inledningen så får GT snabbt reda på att de skytte och försvarsspel som lyfte laget till högsta serien inte räcker mot ett förberett motstånd i SHE.

Efter lika på två gör Kungälv ett ryck och det är minst två nivåer upp för GT i kvalitet. Det ser ut som gästerna är tyngda av allvaret och inte är klara med vad de ska åstadkomma.

Rycket på fem gör att bortatränaren Vaggo Schjölin tar time out. Raset stannar upp något men tjejerna i grönt kan hålla nykomlingarna på behörigt avstånd och i paus är det klar hemmafördel, 15-8 visar tavlan.

Det är stor skillnad mellan lagen över hela banan. Kungälv kommer till en rad öppna lägen och får göra många enkla mål mot ett förvånansvärt avslaget bortaförsvar. Det är öppet centralt i banan, för kantspelarna och gästerna drar på sig utvisningar och sjumeterskast. De flesta genom väldigt onödiga och huvudlösa beslut av försvararna. På 2.22 i slutet av första dra laget på sig tre utvisningar.

Bakåt är det tjejerna i grönt som dominerar, får träff och stopp.

GT har svårt att involvera hela laget i anfallsspelet, förberedelsespelet haltar och det är de individuella prestationerna som laget får betalt för.

Kungälv har bra spridning på målskyttet och längst bak står Johanna Kjellman för en ny stabil insats. Framåt gör laget en hel del bra insatser från anföraren i mitten, Victoria Strålman, Rebecka Karlsson på vänsternio, Amanda Borgström och Wilma Pettersson.

För gästerna är det några av de mer givna som presterar framåt. Kapten Yasmin Domonji, Sofia Tenglin och Julia Grahn.

Efter paus är det återigen GT som öppnar målskyttet, Tenglin på en retur men sen fortsätter laget med en ny riktigt onödig utvisning.

Kungälv behåller avståndet till GT och vinner rättvist utan att imponera.

Dagens utropstecken: får hamna på GTs förmåga att hålla sig i undertal, speciellt i första, och dra på sig sjumeterskast. Den kombinationen behöver ni på allvar jobba bort.

Tre hjärtan går till hemmalagets målvakt, ohotad. Ny riktigt stark insats av Johanna Kjellman. En bit över 50%.

Två går på nytt till Amanda Borgström, en av grönts viktigaste poängspelare.

Ett till kantkollegan Linnea Rundberg som har en bra utdelning från sin postion på högeranten.

Tre ta med sig hem…

Är GT Söder, jag är med på att inställningen måste vara inriktad på en bra prestation men det behöver vara inom rimlighetens gränser. Vad gick ni in för målsättning mot H65, mot Kungälv? Har ni delmål med strävan att hela tiden ta små kliv oaktat slutresultat? Det är svårt att se vad kärnan är i spelet. Ni behöver bara ha ett lag bakom er, Boden Skövde och möjligen Västerås. Där finns poängen…

Kungälv vinner programenligt men utan att spela bra. Det är mycket slarv, mycket mer än i Skara och det krävs något helt annat för att ta poäng I kommande derby mot Önnered.

Det är många domslut ikväll, lite flickor a känsla till en början men nivån. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.