Kristianstad Skuru omg 15 av SHE

Kristianstad kommer från två riktigt svaga insatser mot Skövde och H65. Laget har fallit igenom i de första halvlekarna och även om de kommit ut starkare efter paus har det inte räckt för poäng eller en godkänd insats.

 

Skuru har visat form efter uppehållet och avfärdade enkelt Skövde och spelade lika borta mot Lugi som hittat mer stabilitet och ser bättre än de gjort tidigare under säsongen.

 

Kristianstad överraskar och startar väldigt mycket bättre än de gjorde mot H65 senast. En väldigt viktig spelare för hemmalaget är målvakten Lucie Satrapova som idag är tillbaka från start. Hon gjorde ett kortare inhopp senast när Schefvert i desperation försökte förändra matchbilden men det blev ingen framgång för henne då. Idag visar hon att hon är tillbaka och på rätt väg.

Kristianstad är klart stabilare bakåt ikväll och anfallsspelet är mycket mer dynamisk än i matchen H65. En av framgångsfaktorerna är att laget inte alls bjuder på lite mycket möjligheter som de gjorde då. De är istället Skuru som gör förvånansvärt många tekniska fel. Kristianstad lyckas med det Skuru har stora problem med och Asli Iskit kommer mer till sin rätt när det inte är rött försvar hon möter. Det gäller även Yylia Gobuleva som verkar mer fokuserad på spelet än senast då fokus mer låg på gnäll på domarna och fult spel.

På andra sidan från Satrapova hittar vi Rebecka Nilsson som är en av Sveriges absolut mest lovande målvakter. Båda målvakterna gör genomgående en bra insats och Satrapova kröner dessutom sin med två egna mål.

Gästerna startar med Hanna Åhlén och Ulrika Olsson på nio meter tillsammans med spelförande Jennie Linell. Alexandra Bjärenholt som i viss mån bar Skuru föregående säsong återfinns på bänken. Hon har inte riktigt nått samma framgång denna säsong.

Skuru har idag genomgående problem med niometersskyttet och mycket av anfallsspelet handlar om att hitta Jenny Södrén på linjen. Den taktiken fungerar och håller Skuru kvar i matchen. Jenny gör själv 7 och Skuru får också 4 st straffar.

Lagen går till pausvila på lika på 12 men Skuru som har bränt en hel del bra lägen borde verkligen haft ledningen med några bollar.

 

Efter Pausen är Kristianstad som kan glida ifrån mycket tack vare att Skuru väljer att spela undertalsspel utan målvakt. En taktik som verkligen inte fungerar, Skuru släpper in 4 bollar på detta och låter hemmalaget gå ifrån till 17-14. Skuru tar time out men den blir mindre lyckad och laget förlorar med 4-2 när det är dags med nästa time out vid ställningen 21-16.

Efter danna paus börjar Skuru hitta mål, såna mål som man är vana att få med sig. De knaprar sig succesivt ikapp till 25 lika med knappa två minuter kvar.

I matchen sista minut har Skuru bollen i anfall, de låter klockan ticka upp mot full tid innan de tydligt vill satsa mot mål. Då gör laget en passmiss och spelet vänder. Med 23 sekunder kvar tar Kristianstad time out för att sätta spelet och försöka ta båda poängen. När spelet väl är igång så misslyckas laget med att komma till avslut. Båda lagens avslutningar är under all kritik-

Vem ska ta ansvar när det verkligen gäller och styra spelet, det gäller båda lagen.

 

Kristianstad ska vara nöjda med sin start och inledningen på andra men laget har ingen anledning att fira denna poäng. De borde klarat av att hålla emot med en leding på 6 mål med en dryg kvart kvar av matchen.

Skuru behöver fråga sig varför man ligger under med 10-4 i halvleken efter 15 minuter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.