Klassikermöte, Sävehof tar emot Lugi.

Värdinnorna i ett av seriens mer klassiska möten kan se tillbaka på en vanlig säsong, En säsong på jobbet. En del har varit positivt, en del mindre smickrande och en hel del skador. Ikväll väntar ett Lugi i fritt fall och även om Lugi skrällde hemma så finns bara ny hemmaseger på kartan.

Lugi kommer från en rad riktigt svaga prestationer. Laget som år efter år efter år excellerat i defensiven visar sig nu mer eller mindre ointresserad av försvarsspel. Framåt bärs laget av Emma Navne med stöd av Tyra Axnér. Utan dessa två och deras individuella skicklighet skulle laget redan vara nu befinna sig på kvalplats. Förlust.

Kvällens första av Nina Dano illustrerar det fokus som gästerna kommer in med. Kapten Olivia Löfquist tittar åt ett annat håll istället på sin spelare och Dano kan göra ett av säsongens enklaste. Lugi kan ändå vakna till något och Axnér kvitterar i en soloaktion och en snygg assist av Navne till Löfquist ger ledning. Efter det utvecklas matchen som vi förväntar oss. Sävehof går ifrån och gästerna bjuder på en kavalkad av misstag.

En halvlek som lämnar lite att önska i anfallsspelet för Sävehof och en alert Isabella Mouratidou i gästernas mål gör att differensen i halvlek stannar på fyra mål.

Lugi öppnar andra med sju mot sex i anfall men en missad passning ger Jamina Roberts chans på öppet mål. Ett för svagt avslut räddas på vägen av Navne. Glädjen över det fina hemjobbet blir kortvarig. Sävehof vinner inledningen med sju mot två och resan mot slutsignal känns om något ännu längre.

Sävehof vinner andra halvlek med sex och förstärker sin målsuveränitet i serien ytterligare.

Slutresultat skriver vi till 32–22. Bästa målskytt Sävehof blir Ida Lagerbon med åtta, Lugis Emma Navne på fem.

Dagens utropstecken, hemmalagets målvakt Wilma Andersson har fått stå tillbaka och haft det lite tyngre i sin roll mellan stolparna denna säsong men visar att formen finns. Stabil insats i sextio, nog så viktigt inför stundande slutspel.

Tre hjärtan, Ida Lagerbon visar att med speltid och förtroende att hon också är på rätt väg efter en tyngre säsong.

Två Hjärtan, eller snarare kanske ett vardera till Sävehofs mittsexpar. Rutin i Krönell, potentialen i Blomst. Båda 100% framåt och stabila i Sävehofs mittförsvar.

Ett till gästernas 03a Filippa Hall som fick den väldigt otacksamma uppgiften att ansvara för Lugis högerkant i en av säsongens svårare uppgifter. Hon krigar på och sätter tre.

Tre ta med sig hem

Det är verkligen, bara en dag på jobbet, för Sävehof. Inget står ut och det är nog så stabilt mot ett lakansblekt Lugi. Viktigt att kunna gå runt lite på truppen och få positiva formbesked.

Lugi kommer till Partille med sex av tretton spelare födda 2003, visst kan det vara en ny gyllene årgång men… Det är många tomma säten i bussen och frånvarolistan är väldigt lång. Ok att detta var en uppskjuten match och att ni verkligen behöver era nya spelare. Men hur går det för er, med finallagsbygget?

I ett större perspektiv går det inte annat än att förundras och förvånas över Lugis utveckling på damsidan. Med dr. Brljevics oväntade? exit rätt långt bak i backspegeln undrar jag när ni ska vända uppåt? Just nu, i en extra rörig säsong, är Lugi som sagt ett lag i absolut fritt fall. Avslutar med ett citat från den 1a februari på lugihandboll.se ”Det är mycket positivt som händer i LUGI just nu”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.