Johanna Kjellman efter vändningen mot Lugi

Johanna Kjellman har varit i Kungälv länge. Även om sagan började i Linköping, i RP. I kvällens svåra bortamatch mot Lugi får Johanna lösa av Sofie Börjesson mellan stolparna och även om de inte går så bra de första minuterna gör hon en magisk andra halvlek och bidrar starkt till Kungälvs seger.

Vilken fantastisk match du gör.

De sista tio-femton när jag byter med Sofie tycker jag inte är bra. Sen ska man fortsätta i andra, det är bara att starta om. Jag tycker det är svårt, speciellt när du har en dålig kvart i första. Det är ganska skönt att få fortsätta.

Vad är det som gör att Kungälv kan vända mot Lugi?

Vårt stora signum är ju försvarsspelet och det är det vi inte har riktigt koll på i första. Vi glider isär lite och Lugi gillar mycket skott i mitten, det är inte så mycket från kanterna. Den snabba feedbacken på hur vi ska förändra oss var att framförallt tighta upp försvaret. För de fick skjuta hål på oss. Petrén har ju ett vasst skott om man inte är där och smäller.

I det här läget har vi mer att vinna. Vi går in med mer fighter, Lugi kan luta sig tillbaka, det känns så iaf. Vi är nya här, vi tycker om att ställa om och gillar läget. Det är en måstematch, vi måste vinna.

Men ni var ju inte tvungna att vinna här?

Vi har en till match men vi vill göra det själva. Ta match för match och inte blicka för långt fram.

Vad tycker du om er säsong, nya i högsta.

För att vara nykomlingar ja. Jag tycker det är helt ok.

Andra året blir svårare. Det gäller att behålla spelare. Vi har många, många bra spelare men det gäller också att bli bättre, bli bäst på den delen man älskar.

Jag försökte få Pontus att nämna spelare som stuckit ut under säsongen men han pratar istället om ett hårt arbetande lag.

Det är det vi är som bäst på, det är laget, det är hjärtat. Vi har någon räddning, någon slänger sig på returen, Clara snor någon boll. Att vi faktiskt är ett lag. Det är inte en utan hela laget som avgör. Jag tror att det är det som sticker ut. Vi har kul.

Som det verkar är det flesta bortsett Börjesson klara för nästa.

Det är några som inte är färdiga än, så är det alltid. Nu tror jag att det är lättare för vissa att bestämma sig, nu när det är färdigt. Det är jobbigt att spela kval.

Jag har inte jättekoll på dig mer än att du gjort det bra när jag sett er. Vem är Johanna Kjellman?

Linköping från början. Flyttade till Kungälv när jag var 17 och har spelat här sen dess. Född 91. Jag trivs i föreningen, den är otroligt fin. Det är kul att spela i en klubb där man blir igenkänd och att man kan ge något tillbaka.

Jag är nere på knatteträningar och juniorträningar när det behövs. Om a-flickorna vill ha någon annan målvakt att träna kantskott på brukar jag stanna kvar en stund. Jag tycker om det, jag tycker om föreningslivet. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.