Jenny Sandgren efter att Önnered kört över ett blekt Kungälv.

Välkommen tillbaka till Sverige, och grattis till segern.

Tack så mycket.

Jag såg dig några matcher i Spårvägen innan du gick men jag tror inte att det är jättemånga som har superbra koll på vem du är?

Jag hade nog inte gjort något namn för mig när jag lämnade. 2015-16 i Spårvägen och sen åkte jag till Norge.

Den här matchen går ganska tidigt, du bidrar till det även om det hade blivit seger ändå. Vad är det som gör att ni har lätt för Kungälv idag?

Jag tror att vi följer en tydlig matchplan och klara att få matchen dit vi vill ganska tidigt. Vi tröttar ut dem, de får stångas väldigt mycket mot vårt starka sex noll. Då tycker jag Kungälv ser trötta ut och då kan vi fullfölja matchen ganska enkelt. De kom med ett jäkla tryck fyra–fem minuter men sen.

Den är lite klassiskt Kungälv, entusiasmen brukar räcka 10-15 minuter och är de inte med då så går det inte.

Vad tar du med dig som spelare in i Önnered?

Jag tar med mig en hel del rutin, Jag läser spelet, en liten målvakt med bra spelförståelse. Jag är helt beroende av spelförståelsen eftersom jag inte når alla kryss samtidigt, jag måste flytta mig ganska tidigt.

Det kräver bra avtal med försvaret?

Att ha fått in Elin Hallagård, vilken målvakt drömmer inte om att ha henne, det räcker med att hon bara står på straffpunkten och delar målet för mig så har jag hur mycket att jobbamed som helst.

No offence men det är nog årets nyförvärv. Du ligger nog topp tre men hon är nog etta.

Hon är grym, otroligt bra i andrafasen också.

Hon var sugen i första, ville inte riktigt köra anfall – försvar bytet.

Hon kommer snart, när hon väl hittar det igen kommer hon vara farlig.

Hur kommer det sig att du tar klivit tillbaka till Sverige och SHE?

Jag har väl egentligen alltid bara levt för handbollen och satsat allt på det. Sen fick jag en ganska rejäl skada hösten 2019 som höll mig borta från handbollen väldigt, väldigt länge. Då insåg jag att jag ville börja plugga, karriären är slut en vacker dag och jag, som investerat hela livet i handbollen, kände att det blev ganska tomt när jag inte kunde spela. Så jag börjar på handelshögskolan nu på måndag. Försöka bygga något som jag kan ha om tio år när jag är färdig.

Hur kommer det sig att det blev just Önnered?
Jag kommer från en ganska handbollstokig familj. Jag har cmore–konto och följer med på det mesta i svensk handboll. Vi är ett otroligt gäng och jag har bara glidit rätt in i gruppen, det tog en vecka så kändes det som om jag som om jag hade varit där i flera år.

Min uppfattning är att Önnered på pappret haft en väldigt bra uppställning ganska många år nu men prestationen har inte matchat det, det har varit problem med ledarförsörjningen. Känns det som klubben träffat rätt nu?

Ja men det tycker jag, vi sitter på väldigt mycket kunskap i våra spelare, vi har väldigt mycket förmåga och talang. Jag tror verkligen Kristian är rätt person att bena ut det för oss, se till att alla får ut det bästa av sig själv.

Så här harmoniskt har inte jag sett Önnered på flera säsonger?

Vi har gjort ett j-vla jobb på försäsongen, det har varit mycket information som ska in i huvudena och vi är fortfarande på väg. När vi får sorterat allt så har jag en jättetro på vår filosofi.

Hur ser målsättningen ut för säsongen, topp fyra?

Vi är fortfarande i arbetet med våra målsättningar, vi är nog inte riktigt klara över det. Vi ska vara bättre än förra året.

Hanna gjorde ju en del bra matcher förra året men det fanns inget annat, nu har du kommit in så.

Nu tycker jag verkligen vi är två bra målvakter. Vi har hälsosam konkurrens på träning och bra samarbete. Du slipper bära all press men samtidigt måste du prestera för annars tar den andra din plats. En härlig situation att vara i.

Någon drömmotståndare i åttondelen?

Jag måste nog researcha lite vad det andra kommer med, det här var det första testet för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.