Inför toppmöte i Partille

Skuru är på plats i Partille Arena och förbereder sig för säsongens andra match mot toppmotstånd. Hemmalaget IK Sävehof har ett rejält mentalt övertag på Skuru som går tillbaka mer än ett decennium. Trots att Skuru vunnit några matcher i semifinalserier tidigare så är det Sävehof som har initiativet.

Hemmalagets nya tränare Rasmus Overby kommer att se till att de inte släpper en millimeter gratis mot kvällens motståndare i grönt. Skuru är något av en favoritmotståndare för Sävehof, det är alltid laddade och täta matcher som Sävehof ändå i regel lyckas gå vinnande ur, speciellt när det gäller som mest.

Skuru lär å sin sida vara taggade till max och kommer närmast från en snöplig förlust i de absolut sista sekunderna mot H65, de kommer vara grymt revanschsugna. De har också en fördel i att de fick spela en riktigt tuff premiär mot H65 men Sävehof hade det löjligt enkelt mot ett beklämmande svagt Kristianstad.

Ikväll tror jag att det är hemmalaget som återigen slår lillasyster från Stockholm. Sävehof är mer redo sammantaget över sju positioner. Det kommer inte vara lätt att ställa om idag och Skuru har lättare att fastna och färre alternativ i sitt anfallsspel. Får hemmalaget bara tag på Södrén och Olsson blir det svårt för grönt framåt.

 

Över nio meter är det jämt men Johanna Ahlm är lite före sina motparter Alexandra Bjärenholt och Jennie Linell på mittnio.

På högernio har Sävehof absolut bästa alternativen med nya Nina Dano och nygamla Tilda Olsson. Även Emma Fernis är ett bra alternativ om de andra inte kommer loss. Här hittar vi i Skuru återigen Alexandra Bjärenholt och skyttarna Hanna Åhlén samt Daniella De Jong.

Skyttet på vänsternio vinner dock superetablerade Ulrica Olsson mot Sävehofs Linnea Pettersson. Skuru har många alternativ bakom i Hanna Åhlén, Daniella De Jong och nya Isabella Andersson som jag tror får göra sin SHE debut idag. Gulsvart har Elin Hallagård och ovan nämnda Tilda Olsson.

Skuru är absolut nummer 1 med Jenny Södrén på mittsex, jag ser inte att varken Johanna Forsberg eller Thess Krönell är i samma liga som henne.

På höger- och vänstersex är lagets förstaval jämnare och men den som sticker ut är Olivia Mellegård även om Skuru är nära efter med Matilda Lundström som sin främsta kant.

Sen håller jag Sävehofs målvakt Wilma Andersson som nummer 1 mot Skurus Rebecka Nilsson som fick kliva av rätt tidigt i premiären.

 

Sävehof vinner med 3, matchens lirare går, inga högoddsare, till Olivia Mellegård och Jenny Södrén.

 

Dagens drag blir då seger för Sävehof och mer av en chansning är bortaseger för ett revanschsuget Önnered mot Skara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.