Hemmapremiär i borgen.

Skara – Lugi

Skara, etablerade i högsta efter 3 avklarade säsonger i högsta serien öppnar hemmaspelet mot Lunds stolthet. Lagen kommer från en bra premiär för gästerna, eller iaf i de 40 minuter som de orkade för att sen falla igenom mot gästerna från Höör.

Skara å sin sida hade alla möjligheter att ta poäng i sin premiär borta mot Önnered. Ett lag som lila, när vi summerar säsongen, ska hålla klart bakom sig. Ett vilt kämpande hemmalag var klassen bättre sett över 60 även om Skara var på väg mot kontakt i början på andra.

Idag är det viktigt att hemmalaget får till prestationen även om det inte egentligen är ett krav på två poäng. Lugi får bära lite favoritskap och har borde kunna lösa uppgiften.

Det är ett rappt tempo direkt med bra, aggressiva försvar och påkopplade målvakter. Johanna Kjellman, ny från Kungälv i hemmaburen och Hanna Popaja för gästerna. Popaja som gjorde en fin insats i premiären mot H65.

Målen dröjer till fjärde minuten när Mikaela Johansson öppnar målskyttet. Sett till premiärmatchen och Skara väl svaga försäsong så ser det ut som just Johansson kommer få bära mycket ansvar i anfallsspelet. Kvitteringen kommer från gästernas Tyra Axnér, en av svensk handbolls mest lovande unga.

I stort bra försvars- och målvaktsspel, bra insatser både i uppställt och en del fina kontringar från hemmalaget gör att Skara kan gå upp i ledning med fem vid några tillfällen under den senare delen av den första halvleken. Ledningen kunde vara ännu större men en hel del slarv i just kontringslägen samt en duktig Popaja i gästernas mål håller siffrorna nere.

För besökarna från Lund går det lite tyngre. Skaras generösa försvar från ÖHK-hallen syns knappt till och för dagen vitklädda Lugi får förlita sig på de namnkunniga korten, Julia Eriksson, nämnda Axnér och Julia Olsson. Lugi har ett skarpt skytte som laget får viss utdelning på men de oprovocerade tekniska felen i anfall är för många. Lugi kan ändå äta ikapp något till underläge med 10-13 i paus.

Skara har taktpinnen under första, i andra behöver de egentligen bara fortsätta med fokus i försvaret och skruva ner misstagen i uppspelen.Ett klart decimerat Lugi, med skador på Flodman, Navne, Mouratidou och Lerby behöver få igång fler spelar som bidrar i offensiven och jobba hårdare i försvaret, prova hemspring vid bollförlust kanske?

Skara håller i och kan gå ifrån även om Lugi klamrar sig upp till iaf 2 ifrån en bit in andra.

Dagens utropstecken Mikaela Johansson, anförare i anfallsspelet är viktig idag med även om det är mer bredd för Skara framåt jämfört premiären.

Tre hjärtan går till gästernas Axnér, hon är absolut bäst hos gästerna och visar kvalitetér.

Två till hemmalagets Ida Holm som trots utmaningar under försäsong med skador och svajig form tagit rejäla kliv. Bra insats i båda riktningar.

Ett till hemmalagets kapten Melanie Felber, 5 av 5 i spelet och genomgående hög kvalitét. Det är kul att spela handboll…

Tre ta med sig hem.

Skara har ambitioner och trots ett anpassat, lite tunt publikstöd, visade både lag och de 50 på läktaren att det finns något att ta av. Fortsätter laget jobba hårt och ta kliv så finns det alla anledning att titta på topp fyra.

Lugi har en hel del tunga namn. Nyförvärvet Julia Eriksson och Tyra Axnér är två av dem. Men, den uttjatade sagan om Lugi fortsätter, de är tunt, hela fyra startspelare saknas pga skador.

Herrar Blank och Strand gör en rätt bra insats i 45 men sen börjar det svaja. Nya tag pojkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.