Hemmapremiär för Eslöv, återtåget match 1

Nedflyttad Eslöv tar emot Hellton från solens stad och behöver en seger direkt ut från stallarna.

Att laget inte lyckade ta mer än två poäng under förra säsongen är förvånansvärt. I synnerhet efter att ha sett Skaras haltande prestationer mot Tyresö i det negativa kvalet så undrar jag varför Eslöv inte kunde placera sig för Lila.

Eslöv har en ny huvudansvarig tränare i Lars Eklöv som härdat ut som andreman både till Niclas Harris och nu senast med Ola Månsson i H65. Nu prövar Eklöv vingarna för första gången och med rejäl press att se till att laget tar någon av de två översta platserna.

Laget har tappat givna startspelare i Andrea Johansson som flyttat till Boden och det mest kännbara är att Julia Bardis valt att sluta med handbollen. Vad hände där?

Även Albana Arifi och Moa Sandell har lämnat för Lugi respektive Ifk Kristianstads damer i lägre division. Istället hittar vi en rad spelare som får möjlighet att kliva in i hetluften tillsammans med comeback på viktiga Sara Strand. Värt att poängtera är talangen Wilma Lundahl, född 00, som närmast kommer från konkurrenten OV Helsingborg och ger mer tryck på målvaktssidan. I veckan blev det också klart att laget lånar in vänsterhänta högernian Amanda Andersson från kylan på bänken i H65. Viktigt för Eslöv som får ett alternativ till Filippa Sarebrandt på H9. Mycket bra att klubbarna hitta en lösning så talangfulla spelare får speltid. Jag tror att lånet mynnar ut i en permanent lösning.

Hellton å sin sida har fallit en bit från avancemanget till högsta serien och presenterar en ung trupp där mycket vilat på Ida Holm som var en central spelare under förra säsongen och kapten Lotta Kulju.

Laget har fyllt på från de egna leden med undantag för Amelia Ohlsson från Västerås. Två av lagets mer givna spelare har valt att sluta, Lina Hillgren och Karin Ullén.

Laget kommer från en säsong med mycket upp och ner och kommer behöva bli betydligt jämnare än de var förra säsongen. Ett år mer tillsammans och något bredare trupp gör att laget siktar på topp fyra. Återstår att se om bredden är lika med den spetsen laget behöver för att de ska få chansen att spela om avancemang.

Eslöv har länge sett ut som en given etta i en ojämn allsvenska men försäsongen har inte imponerat. Likväl så borde laget klara en andraplats efter Tyresö som vann igår, utan att imponera. Hellton är ett mer oskrivet kort och jag tror att laget får nöja sig med övre halvan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.