Heidhallen, Kungälv gästar CK Heid

Kungälv har öppnat med en vettig poängskörd där en riktigt tung skalp borta mot Lugi, 11-6 i paus vändes till seger 20-22 efter en magisk andra halvlek. Bortamålvakt Kjellman stannade på 60% och Amanda Borgström var mästerlig på vänstersex och stod för hälften av lagets gjorda.

För hemmalaget CK Heid har en fin inledning förbytts i kris och katastrof. Tränare Karlsson måste vända utvecklingen efter fyra raka försluter. Det mest illavarslande är inte förlusterna i sig utan snarare hur laget har uppträtt på plan. Har du gjort läxan CK? Bortaseger?

Heid kommer ut med det ansamlade frustrationen från fyra riktigt svaga prestationer och Kungälvs första anfall fastnar på riktigt taggade hemmaförsvarare. Gästerna har sina största utmaningar i anfallsspelet och idag dröjer det rejält innan laget kommer med på tavlan. Skyttet är lamt och ärligt och de tekniska felen avlöser varandra i inledningen. Det dröjer ända fram till den tolfte minuten innan Kungälvs Rebecka Karlsson spräcker målnollan. För Hemmalaget ser det betydligt bättre ut från start och målen kommer i första- och andrafas, i läget för kanterna och från sjumeterslinjen. Samtidigt som rött är påkopplade bakåt och pressar gästerna till misstag.

Effekterna av Pontus Wiklunds första time out dröjer och Heid hinner upp till fem innan hemmamålvakten Miranda Nassser får ge sig för Karlsson som har några matcher med rätt mager utdelning bakom sig.

Heid har ger mer över hela planen men Kungälv är ett lag som sällan lägger sig platt. Gästerna äter sig succesivt in i matchen tack vare ett hårt arbetande försvar och ökande produktion framåt. Målen kommer från nämnda Karlsson, Amanda Borgström och ett kirurgiskt skytte från Julia Wallstern som tre gånger i rätt tät följd hittar mer eller mindre hittar samma maska i nätet bakom Nasser.

Första halvlek ger oss hemmaledning med ett, 11-10 och matchen känns rätt öppen och givet Kungälvs kapacitet under de sista trettio i vissa matcher så är det fullt möjligt att pendeln svänger över helt.

Andra…

Heid visar dock att de bestämt sig tillräckligt för att komma ut med fullt fokus även i andra halvlek. I Första halvlek fick vi se tjejerna i rött gå ifrån till 7-2 men i andra är det ännu större skillnad på avkast och rycket blir med 8-2 fram till 19-12.

Kungälv kan även i andra minska glappet men kvaliteten främst i anfallsspelet är bitvis alldeles för låg även om även gästerna får ett antal enklare mål på vägen mot de sextio.

Heid håller undan och vinner välförtjänt. Bra produktion framåt från en rad positioner och för dagen tillräcklig kvalitét i försvar. Miranda Nasser sticker dock ut rejält.

Kungälv verkar ha straffats av den korta förberedelsetiden och får inte ingång maskineriet tillräckligt för att kunna komma tillbaka från de väl svaga perioderna i halvlekarnas inledning.

Dagens utropstecken: Solklart till Miranda Nassser som i regel är en av de absolut viktigaste spelarna i Heid står idag för en fantastisk och matchavgörande insats.

Tre hjärtan går till hemmalagets forna skyttedrottning Towe Andersson som visar kvaliteter som inte synts tidigare under säsongen.

Två går till hemmalagets anförare Elina Hallagård som verkar ha hittat tillbaka till flödet om än för en match.

Ett till gästernas Alma Jönsson som sliter match efter match.

Tre ta med sig hem…

Heid har tagit en mycket viktig seger och visar upp en betydligt bättre inställning och tro på det egna än vi sett på långe.

Kungälv har kvaliteter, det är inget tvivel om det men det saknas något. Laget klarar inte att hålla nivå i delar i spelet och det kostar för mycket för att ta alla poäng i matcher de egentligen har alla möjligheter att vinna.

Kungälvs bortastöd, fantastiskt, de dominerade hallen. Ansvariga i Heid tittade fascinerat på den röststarka bortasektionen. Fantastiskt va ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.